Duurzaamheid en comfort gaan hand in hand bij Scherpenhuizen

Scherpenhuizen is de grootste exporteur van verse groenten en fruit in Nederland. Het bedrijf groeit snel en koos daarom voor een uitbreiding van het bestaande distributiecentrum. De nieuwe hal met bedrijfsbureau en kantoor staat naast het bestaande pand in Acht, Eindhoven.

Comfort en duurzaamheid

Omdat het in de distributiehal altijd koel is, is comfort voor de medewerkers van het bedrijfsbureau en kantoorgedeelte erg belangrijk. Daarnaast wil Scherpenhuizen de hoge BREEAM-Outstanding score halen op het gebied van duurzaamheid.

Roy Willems, projectleider bij Van Hout: “Wij waren verantwoordelijk voor de klimaatinstallaties van het bedrijfsbureau en kantoor. De sanitaire installaties van het kantoor, de hal, het bedrijfsbureau en de chauffeursruimte. En de verwarmingsinstallatie in een deel van de hal.”

Meerwaarde door BREEAM

Scherpenhuizen kiest voor gasloos verwarmen en koelen met lucht/water warmtepompen. “Omdat het een BREEAM-project is, zijn er specifieke eisen ten aanzien van de installaties en de manier waarop we werken”, vertelt voorman Janus de Kroon. Hij geeft een aantal voorbeelden:

  • Sub-bemetering op alle energie- en waterstromen
  • Toiletten met extra kleine spoelhoeveelheden
  • Wastafels met infrarood kranen
  • Grijs watersysteem voor het doorspoelen van de toiletten
  • Handdrogers in plaats van papieren doekjes
  • Afval scheiden op de bouw
  • CO2-neutraal transport tijdens de bouw

Roy: “Die BREEAM-eisen maken het project uitdagend en leuk. Dat komt vooral omdat we het vaker doen. We zijn thuis in deze installaties en de BREEAM-werkwijze en kennen de manier van werken. Je weet wat je aan het doen bent, hoeft niet alles meer uit te zoeken en dat werkt fijn. Plus het biedt extra waarde voor onze klant. Want niet iedere installateur kan dit bieden.”

Ondanks corona toch alle datums gehaald

Een (onverwachte) tweede uitdaging was de corona crisis. Janus: “We hebben onze werkwijze aangepast met looproutes, schermen, schema’s en een lagere bezettingsgraad. Het is allemaal best goed gegaan. En ondanks alle perikelen, is het gelukt om de gestelde datums te halen en het project goed op te leveren.”

Een mooie samenwerking

Roy en Janus kijken met veel plezier terug op dit project. “We hebben fijn samengewerkt met bouwbedrijf Peter Peters, Riton Luchtkanalen en Isolin Isolatietechniek. Iedere vrijdag stond er een frietkar om de week af te sluiten. We zijn kei trots op onze monteurs. Dat we samen zo’n mooi karwei gemaakt hebben voor een tevreden opdrachtgever.”

Project Scherpenhuizen

  • Oppervlakte: 15.500 m2 hal, 475 m2 bedrijfsbureau, 1.250 m2 kantoor
  • Startdatum: 9 september 2019 met leidingwerk onder peil bedrijfsbureau en hal(loodgieterswerk)
  • Einddatum: 20 mei 2020 opgeleverd

Meer lezen over onze slimme én duurzame oplossingen voor vastgoed? Lees verder of neem contact op.

Graag vertel ik je meer
Mail naar Richard Bel 040 253 23 52
De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.