De Heiberg in Veldhoven transformeert

Van tennishal naar duurzaam sport- en evenementencomplex

De Heiberg is in De Kempen een begrip op het gebied van tennis, zaalsporten en evenementen. De binnen- en buitenbanen worden al jarenlang fanatiek gebruikt. Toch wilden eigenaren Rutger Smak Gregoor en Stefan Aarts het complex en het omliggende terrein breder inzetten. Logisch, want in een continu veranderende omgeving moet je als ondernemer blijven vernieuwen. Op een bijeenkomst spraken zij Jan van Hout. Jan vertelde bevlogen over de mogelijkheden van verduurzaming. Rutger en Stefan hadden een goed gevoel bij CO2-reductie en energie besparen. En zo was de match snel gemaakt.

V.l.n.r Maarten van Heeswijk, Stefan Aarts en Rutger Smak Gregoor

Een duurzame bedrijfsvoering die geld oplevert

Op de markante ronde daken van de drie hallen kwamen zonnepanelen. Maarten van Heeswijk, projectleider bij Van Hout: “De Heiberg wilde energieneutraal worden en had daar ongeveer 500 PV-panelen voor nodig. Investeerder OVVIA regelde de volledige SDE+ subsidie en na berekening van de constructeur bleek dat we ook 1600 panelen op de daken van De Heiberg konden leggen.”

Rutger: “Wij wilden zelf die grote investering niet maken, maar konden onze daken natuurlijk wel verhuren aan OVVIA die het overschot aan stroomproductie weer verkoopt. Daarmee zetten we nog een extra stap in onze duurzame bedrijfsvoering. En naast de groene energieopbrengst, krijgt ook de uitstraling van het complex met al die panelen op het dak direct een upgrade.”

Nivolair voor verwarming en ventilatie

Huisinstallateur

“Natuurlijk is Van Hout als huisinstallateur betrokken bij de complete metamorfose van De Heiberg. We hebben een relatie die al teruggaat naar de vorige eigenaren. Daar hecht ik veel waarde aan”, zegt Rutger. Omdat er nu een huurder in één van de hallen zit, is het voor de eigenaren belangrijk om de stroom per hal te bemeteren. “Zo zie ik precies hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt per hal.”

Van Hout installeerde ook Nivolairs die zorgen voor duurzame luchtverwarming of ventilatie van de hallen. De warmte in het hallen wordt zeer nauwkeurig in de gaten gehouden en is onafhankelijk in te stellen. Op de parkeerplaats bij het complex werden elektrische laadpalen geplaatst. En natuurlijk is Van Hout verantwoordelijk voor een minutieuze energie monitoring.

Maarten bij de omvormers, het hart van de PV-installatie

Tevreden

“Waar ik het meest tevreden over ben, is dat mijn lasten verlaagd zijn zonder dat ik daar zelf iets aan hoefde te doen”, zegt Rutger. “Het werd geregeld, er was goed contact en feedback vanuit mij werd opgepakt. De zonnepanelen zijn superstrak en naadloos gelegd en hebben ons dak mooier gemaakt. Ik ben er trots op dat we gedurfd hebben om te veranderen. En vooral dat we duurzaamheid een belangrijke plek hebben gegeven in dit proces. De Heiberg is nu een aandachtstrekker voor de hele regio met volop mogelijkheden op het gebied van sport, spel, horeca en evenementen.”

Sfeerbeeld van horeca De Heiberg

De metamorfose van De Heiberg

Rutger en Stefan lieten een deel van de tien buitenbanen ombouwen tot Speellandschap De Heiberg, een prachtige speeltuin met terras. Ook de drie grote tennishallen kregen een metamorfose. Eén hal bleef tennishal en de tweede hal werd verhuurd aan trampolinepark Street Jump Veldhoven. Trots zegt Rutger: “En de derde hal biedt een bijzondere ruimte voor workshop, congressen en andere evenementen.”

“Met Strand365 hebben we een helemaal nieuw concept in handen. Als je hier binnenkomt, raak je geïnspireerd. Er is van alles mogelijk: Vanuit je luie strandstoel naar een presentatie luisteren, teambuilding, beachvolleybal, borrelen, een feest vieren of een hapje eten.”

Wilt u ook profiteren van zonne-energie en de SDE+ subsidie voor duurzame energie? Neem contact op met onze adviseurs Verduurzaming en ontdek de meerwaarde van zonnepanelen voor uw gebouw(en).

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Benieuwd wat u kunt besparen?
Vraag de rendementsscan aan!
Van Hout rendementsscan
direct aanvragen IN 1 MINUUT GEREGELD
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.