Ventilatiecheck

Start voor 1 oktober met de check of het ventilatiesysteem in je schoolgebouw voldoet.

De Ventilatiecheck helpt.

Minister Slob -en daarmee het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS)- wil dat elke school voor 1 oktober checkt of het ventilatiesysteem voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit en aanvullende richtlijnen.

Snel een onderbouwde, duidelijk conclusie met de Ventilatiecheck

We begrijpen dat scholen snel duidelijkheid willen over het ventilatiesysteem. Als (vaste) partner denken we mee met een methode waarmee we in korte tijd zoveel mogelijk scholen kunnen testen. Dit doen we met behulp van CO2-sensoren die live data verzamelen naar een beveiligde omgeving waar de data wordt geanalyseerd in combinatie met een opname op locatie.

Onze onderzoeksteams plaatsen CO2-sensoren op basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Elke dag evalueren we en waar nodig passen we de procedure en werkwijze er omheen aan. Lees meer

Stappenplan Ventilatiecheck: snel en effectief

  • Het schoolbestuur levert de adresgegevens en contactgegevens van de te onderzoeken onderwijsgebouwen aan. 
  • Ons onderzoeksteam maakt een afspraak met de ventilatieverantwoordelijke op elke locatie.
  • Tijdens het bezoek maakt het onderzoeksteam een inventarisatie van de bestaande situatie om de hoeveelheid en representatieve soorten ventilatiesystemen te bepalen, de zogenaamde gebouwdelen.
  • Deze inventarisatie legt het team vast in een intake ventilatiecheck document.
  • Afhankelijk van het aantal gebouwdelen plaatst het team per onderwijsgebouw één of meerdere dagen CO2-sensoren data loggers. Bij voorkeur in de klassen met het hoogste aantal leerlingen.
  • We meten op een lesdag tenminste van 8.15 tot 14 uur. In die tijd blijven ramen en deuren zoveel mogelijk dicht om een standaard winterdag na te bootsen. We maken foto’s van de CO2-sensor en het meetformulier. Ook bepalen we de grootte van de lokalen en maken we foto’s van de ruimte(s).

Meerdere lokalen? Zelf meten is mogelijk!

Als er meerdere lokalen gemeten moeten worden, vragen we de ventilatieverantwoordelijke om dezelfde stappen de volgende dag uit te voeren. Elke nieuwe ruimte krijgt een eigen meetformulier. Na elke meting fotografeert de ventilatieverantwoordelijke dit formulier samen met de meter. De meetresultaten vanuit de meter worden via een data-module ‘live’ doorgegeven en verzameld. Nadat alle benodigde lokalen op dezelfde manier gemeten zijn, haalt ons onderzoeksteam de meter weer op.

Rapportage & conclusies

Wij zorgen ervoor dat de resultaten van de metingen in een rapport worden vertaald naar de juiste conclusies per gebouwdeel en een concept beoordeling per onderwijsgebouw. Dit wordt aangeboden aan het schoolbestuur.

Kosten Ventilatiecheck

Per onderwijsgebouw bedragen de kosten € 825 ex btw.

Planning

Op dit moment is het onderzoek op te schalen naar 30 scholen per dag. Gemiddeld is er voor één meting twee dagen nodig. We zijn actief in heel Noord-Brabant.

Actuele status

Op dit moment (25 september 2020) zijn er ruim 80 metingen uitgevoerd op scholen en gymzalen in Veldhoven, Eindhoven, Helmond, de Kempen en Rotterdam.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op per mail of telefonisch. Graag beantwoorden we aanvullende vragen en leggen we onze werkmethodiek op detail uit.

Verder lezen?

Op www.weeropschool.nl/ventilatie staat meer informatie, zoals het advies om luchtstromen door (zwenk)ventilatoren of aircosystemen binnen één ruimte waar meerdere personen verblijven te vermijden.

Op dezelfde website staat ook de laatste versie van een uitgebreidere handreiking coronavirus en gebruik van ventilatie, verwarming en koeling op scholen, opgesteld door de PO- en VOraad en RuimteOK.

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.