Ventilatiecheck

De Ventilatiecheck helpt. Snel duidelijkheid of het ventilatiesysteem in je gebouw voldoet.

Wij begrijpen dat je als gebouwbeheerder of vastgoedeigenaar snel wil weten of je voldoet aan de eisen rondom veilig ventileren.

Daarom ontwikkelden we de Ventilatiecheck. Dankzij deze check kunnen onze adviseurs een snel en duidelijk antwoord geven over de ventilatiekwaliteit. En over eventuele verbeteringen om te komen tot goede ventilatie. Samen met gebouwbeheerder bepalen we of de ventilatie in een gebouw voldoet en wat we kunnen doen om dit te verbeteren.

Stappenplan Ventilatiecheck: snel en effectief

  • Lever de adresgegevens en contactgegevens van het te onderzoeken gebouw (of gebouwen) aan. 
  • Onze adviseur maakt een afspraak op locatie voor een opname van het aanwezige ventilatiesysteem.
  • Per gebouw plaatst de adviseur één of meerdere dagen CO2-sensoren die live data verzamelen naar een beveiligde omgeving waar de data wordt geanalyseerd.
  • We meten bij voorkeur in de ruimtes waar de meeste mensen verblijven. Ramen en deuren blijven zoveel mogelijk dicht om een standaard winterdag na te bootsen.
  • De resultaten van de metingen, de ventilatiekwaliteit per ruimte en de mogelijke ruimtebezetting worden vertaald naar een rapport met gericht advies over aanpassingen en verbeteringen.

Vraag de Ventilatiecheck aan

Kosten Ventilatiecheck

Per gebouw zijn de kosten voor de Ventilatiecheck € 825 ex btw.

Planning & werkgebied

Gemiddeld is er voor één meting twee dagen nodig. We zijn actief in heel Noord-Brabant en regio Rotterdam.

Meerdere ruimtes?

Als er meerdere ruimtes gemeten moeten worden, helpen we de ventilatieverantwoordelijke om dezelfde stappen voor de andere ruimtes uit te voeren.

Ventilatiecheck aanvragen

Vraag de Ventilatiecheck aan of neem contact op voor meer informatie: per mail of telefonisch. Graag beantwoorden we vragen en leggen we onze aanpak uit.

Actuele status

Naast scholen in Noord-Brabant en regio Rotterdam onderzoeken we ook gymzalen en (ouderen) ontmoetingsruimtes, gemeenschapshuizen en wijkgebouwen. Op dit moment schalen we de Ventilatiecheck nog verder op naar gebouwen met commerciële doeleinden. Lees meer

Minister Slob -en daarmee het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS)- wil dat elke school checkt of het ventilatiesysteem voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit en aanvullende richtlijnen. Lees meer

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.