Historie

In Amerika wordt Franklin Roosevelt herkozen tot president van de Verenigde Staten. De eerste fotocamera van Olympus Corporation wordt gelanceerd. Dichter bij huis, in Nijmegen, opent Koningin Wilhelmina de langste boogspanningsbrug van Europa, de Waalbrug. KLM opent als eerste niet-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij een lijndienst naar Parijs en de Nederlandse zeiler Daan Kagchelland wint Olympisch goud. De economie heeft het zwaar en gaat gebukt onder de nasleep van de Grote Depressie en de eerste tekenen van de Tweede Wereldoorlog.

Van koperslagerij naar installateurVan Hout Koperslagerij

Toch zet Jan van Hout in 1936 de stap. Hij start met een koperslagerij midden in het Veldhovens dorpscentrum. Langzaam ontwikkelt het bedrijf zich. Er komen medewerkers in dienst en familieleden stappen in. Door de jaren heen breidt Jan zijn werkzaamheden uit en in 1974 is Installatiebureau Gebr. Van Hout een feit, doordat zijn twee zonen het bedrijf overnemen.

Familiebedrijf: 3 generatiesVan Hout generaties

Hoewel het pand aan de Veldhovense Kromstraat past bij de betrokkenheid en persoonlijkheid van Gebr. van Hout: het barst uit zijn voegen. Een nieuw pand aan de Industrieweg te Veldhoven betekent een grote stap voor de tweede generatie Van Hout. Loslaten van ‘oude’ gewoontes en de stap zetten naar vernieuwing. Altijd de blik gericht op de toekomst. In 1997 treedt de derde generatie in dienst: Jan van Hout. Samen met Peter Schilders vormt hij in 2004 een nieuwe directie onder de naam Van Hout adviseurs & installateurs. In 2016 neemt Peter Schilders afscheid om te genieten van een welverdiend pensioen. Hij maakt ruimte voor de jongere generatie in de naam van Koen van Heeswijk die dan aantreedt als nieuw directielid.

Van Hout. Voor rendement.

Jan en Koen geloven in de toegevoegde waarde van duurzame energie. Onder hun vlag ontwikkelt Van Hout zich tot één van de meest vooruitstrevende installateurs in de regio Zuid-Nederland. Zij helpen klanten bij de juiste keuze voor een duurzame installatie, overtuigen op basis van het rendement en durven garanties te geven op de meerwaarde van een duurzame installatie oplossing. 

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.