Warmtepomp

Verwarming of koeling nodig? U kunt kiezen voor de conventionele manier en elke maand een fors bedrag aan energiekosten betalen. U kunt ook kijken naar duurzame oplossingen. Op basis van uw vraag adviseert Van Hout over de beste oplossing. De oplossing die u het meeste rendement oplevert.

Warmtepomp levert rendement

Door de hoge energieprijzen aan de ene kant en de fiscale regelingen en subsidies aan de andere kant, wordt de keuze voor duurzaam steeds aantrekkelijker. Een warmtepomp is een redelijk ‘eenvoudige’ duurzame oplossing die u snel rendement oplevert. Een warmtepomp maakt gebruik van warmte die in de grond, buitenlucht of in water zit. Met een warmtepomp brengt u deze gratis omgevingswarmte van een relatief lage temperatuur naar een hogere, comfortabele temperatuur.

Warmtepomp of koelmachine?

De meest bekende toepassing van warmtepompen lijkt wat tegenstrijdig: we vinden ze in koelkasten, waar de warmtepomp wordt gebruikt om de ruimte in de kast te koelen. In dit geval wordt de warmtepomp gebruikt als koelmachine. Uiteraard is dat ook mogelijk. In een land als Nederland overstijgt de warmtevraag echter de koude vraag en zetten we de warmtepomp vooral in voor het verwarmen van woningen, gebouwen, hotels, zwembaden of productieprocessen.

Warmtepomp: milieuvriendelijk verwarmen

Een warmtepomp betekent milieuvriendelijk verwarmen met hoog rendement. Voor iedere verbruikte kWh (kilowatt/uur) geeft een warmtepomp er minimaal vier terug. Met een warmtepomp reduceert u het energieverbruik met 40 tot 60% en verlaagt u de CO2-uitstoot fors. Het is eveneens mogelijk om de warmtepomp aan te sluiten op uw bestaande verwarmingsinstallatie.

Warmtepomp met bronsystemen

Een bronsysteem zorgt voor transport van de (aard)warmte naar de warmtepomp. Voor een zo hoog mogelijke energie-efficiëntie moet de warmtetoevoer optimaal zijn. Een professioneel en degelijk geïnstalleerd bronsysteem is daarbij bepalend. Er bestaan twee soorten bronsystemen:

  • Open bronsysteem. Maakt gebruik van het grondwater in de bodem via een recirculatie-systeem (grondwater uit een ondergronds stromende bron) of een warmte koude opslag.
  • Gesloten bronsysteem. Werkt op basis van circulatie (gesloten leidingsysteem).

Warmtepomp met luchtsysteem

Een luchtwarmtepomp werkt als het klimaat systeem in uw auto. Door de energie die in de buitenlucht zit te benutten, kan het water en de leefomgeving in de woning of het gebouw worden verwarmd. Daarnaast kan het systeem in de zomer omgekeerd worden voor koeling. Voor dit type warmtepomp is geen bodembron meer nodig. De beproefde technieken die Van Hout toepast maken het mogelijk om hierin ook grote rendementen te realiseren.

Warmtepomp: beter binnenklimaat

Warmtepompen gebruiken weinig energie en geven in uw woning of gebouw een uitstekend binnenklimaat. Bovendien is het mogelijk om uw warmtepomp via internet op afstand te besturen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden én voordelen van een warmtepomp? Benieuwd hoeveel kosten u kunt besparen ten opzichte van de huidige situatie? Neem contact op met de experts van Van Hout.

Benieuwd naar uw rendement?
Vraag nu aan
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.