Waterzijdig inregelen

Bespaar 30% energie door waterzijdig inregelen

Met een goed ingestelde cv-installatie of warmtepomp verbruik je minder energie en profiteer je van meer comfort. Uit onderzoek blijkt dat ruim 75% van de verwarmingsinstallaties in Nederland niet goed of zelfs zeer slecht is ingeregeld (kennisportaal ISSO). Dankzij waterzijdig inregelen bespaar je direct op energiekosten en gaat het comfort flink omhoog.

Wat is waterzijdig inregelen van centrale verwarming?

Het optimaal instellen van radiatoren heet ‘waterzijdig inregelen’. De installateur begrenst de hoeveelheid water per radiator waardoor er precies genoeg warm water door de radiatoren stroomt om de ruimte te verwarmen. Dit zorgt voor een stabielere en meer efficiënte werking van de cv-installatie.

Bron: Feiken

Waarom waterzijdig inregelen van je cv-installatie?

Is een cv-installatie niet waterzijdig ingeregeld, dan krijgen de radiatoren die het dichtst bij de cv-ketel hangen het meeste warme water. Radiatoren die verder weg hangen, worden vaak niet tot nauwelijks warm: er ontstaat een onbalans. Deze onbalans zorgt ervoor dat het gebouw ongelijkmatig opwarmt en de stookkosten hoger zijn.

Voordelen van waterzijdig inregelen van radiatoren

Waterzijdig inregelen van de cv-installatie zorgt voor een lager energieverbruik. Na het waterzijdig inregelen van een cv-installatie stook je zuiniger. De warmteafgifte van de radiatoren is beter. Daardoor daalt het gasverbruik tot 30 procent. En dat is positief voor de energierekening!

Een goed ingeregelde installatie zorgt ook voor meer comfort. Ruimtes komen sneller op temperatuur. En door de betere warmteverdeling tussen de radiatoren onderling is de warmteverdeling tussen de ruimtes stabieler. Geen ruimtes meer die te warm of te koud zijn ten opzichte van de rest van het gebouw: bij een goed ingeregelde cv-installatie zijn alle radiatoren in balans.

“Door de klimaatsystemen in je gebouw goed op elkaar af te stemmen, voorkom je klimaatklachten, onnodig energieverbruik en hoge onderhoudskosten.” Marck van Rooij, meet- en regeltechnicus

Waterzijdig inregelen door een erkende installateur

Voor het inregelen van cv-installaties is de juiste kennis en expertise nodig. Zeker in gebouwen waar meerdere klimaatinstallaties op elkaar van invloed zijn. Een integrale benadering waarbij je kijkt naar het effect voor het hele gebouw is dan erg belangrijk.

Onze monteurs stellen vast hoe de cv-installatie functioneert, wat de probleemruimtes zijn en kiezen de juiste methode voor het waterzijdig inregelen. Zo maken we optimaal gebruik van de beschikbare interne warmte van mensen, computers en verlichting en stellen de cv-installatie weersafhankelijk in.

Tenslotte zorgen we voor de juiste instellingen van de installatie aan de hand van openingstijden, afwezigheid in het weekend en vakanties. Ook voorkomen we gelijktijdig verwarmen en koelen en geven advies over de mogelijkheden om ruimtes individueel te verwarmen of koelen.

Meer comfort, lagere kosten

Van Hout is gespecialiseerd in meet- en regeltechniek voor gebouwen. Wij zijn erkend installateur voor waterzijdig inregelen van cv-installaties. Benieuwd hoe je met meet- en regeltechiek energie en kosten bespaart? Neem contact op met Van Hout.

Onverwacht hoge kosten?
Niet met de Van Hout Garantie
Van Hout Garantie
lees meer
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.