BIM-installatiebedrijf

Zoekt u een BIM-installatiebedrijf, dat werkt volgens de BIM-methodiek? Als installatiebedrijf werkt Van Hout al van oudsher samen met architecten, aannemers, projectbureaus en bouwbedrijven. Sinds de introductie van BIM hebben wij ons in de methodiek verdiept, omdat het precies aansluit op onze filosofie voor wat betreft ketensamenwerking.

Veel van onze opdrachtgevers vereisen dat de betrokken partijen samenwerken op basis van BIM. We hebben dan ook uiteenlopende installaties verzorgd voor vastgoed- en projectontwikkelaars, overheden, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen en woongemeenschappen.

BIM: van ‘nice to have’ tot noodzaak

BIM, of eigenlijk de driedimensionale tekeningen die aan BIM ten grondslag liggen, leken in het prille begin een ‘nice to have’. Het vertrouwen van opdrachtgevers was er toch wel, een handgetekende ‘artist impression’ was doorgaans voldoende voor een akkoord. Maar tijden zijn onomkeerbaar veranderd. Iedereen raakt eraan gewend om van zelfs de kleinste investering haarscherpe foto’s en uitgebreide productinformatie te kunnen bekijken. Bovendien zijn opdrachtgevers steeds meer doordrongen van het feit dat database gestuurde automatisering zorgt voor efficiëntie en besparing. En dat een bouwproject dat zonder database en automatisering wordt voltrokken, per definitie inefficiënt en onnodig duur is.

BIM wordt daarom steeds meer noodzaak. Om jezelf als bouwgerelateerd bedrijf in te kunnen schrijven op aanbestedingen, is werken met BIM al vaak een vereiste. En om serieus mee te kunnen draaien met de grote architecten- en ingenieursbureaus, is Autocad al lang niet meer voldoende. Van Hout adviseurs en installateurs juicht deze ontwikkeling toe. Als ambassadeurs van duurzaamheid en natuurlijk rendement streven wij voortdurend naar betere resultaten voor milieu en portemonnee. Om dat streven in te vullen, is nu eenmaal voortdurend ontwikkeling nodig.

Samenwerken met een BIM-installatiebedrijf biedt veel voordelen

  • Intensieve samenwerking heeft een bewezen positieve invloed op belangrijke aspecten als kosten, kwaliteit, doorlooptijd, veiligheid en duurzaamheid.
  • Betere vertaling van de klantwensen, omdat er meer tijd en ruimte ontstaat om met elkaar mee te denken over de beste oplossingen.
  • Knelpunten worden veel eerder gesignaleerd, fouten in het ontwerp of bouwproces worden geminimaliseerd
  • Hogere kwaliteit en duurzaamheid
  • Soepeler en sneller bouwproces tegen lagere kosten.
    • Alle informatie van het gebouw en het bouwproces op één centrale plaats
    • Betere, heldere communicatie door beter 3D inzicht

Heeft u vragen over BIM, of bent u benieuwd hoe onze ervaring uw projectteam kan verrijken? Neem contact met ons op!

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.