Koude-warmteopslag (wko)

Kosten besparen en milieuwinst. Voor bedrijven komt daar nog een verbeterde concurrentiepositie bij. Dat zijn de redenen om te kiezen voor duurzame energie. Maar wat is de beste oplossing voor uw situatie? Hoe weet u zeker dat het beloofde rendement behaald wordt? Van Hout geeft garanties. Bij ons telt de prestatie. Als wij u een advies en een duurzame installatie leveren, regelen wij ook het onderhoud en het beheer. Graag vertellen wij u hoeveel rendement onze integrale aanpak u oplevert.

Koude warmte opslag (wko)

Koude warmte opslag (wko) is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude in de bodem op te slaan. De techniek wordt gebruikt om gebouwen, woningen en bedrijfsprocessen te verwarmen of te koelen. De basis van de koude warmte opslag bestaat uit een aantal warme en koude grondwaterbronnen. Op een diepte van ongeveer 80 meter wordt het grondwater aan de boven- en onderkant begrensd door een laag klei. Ideale omstandigheden om warmte of koude vast te houden.

Koude warmte opslag: fors besparen

In de winter stroomt het warme water uit de bron via een warmtepomp naar uw woning of gebouw. Via de leidingen stroomt het water terug in de koude bron. Daar wordt het opgeslagen om in de zomer te zorgen voor koeling. Dan werkt het systeem andersom en wordt er koud water uit de koude bron gepompt om de woningen te koelen. Nadat uw woning of gebouw is gekoeld, wordt het water opgeslagen in de warme bron.

Aanzienlijke besparing

Met koeling en verwarming door koude warmte opslag in combinatie met een warmtepomp kunt u fors besparen op uw energiekosten (tussen de 40% en 80% ten opzichte van conventionele koeling). Ook uw CO2-uitstoot daalt drastisch. Zo voldoet u direct aan de geldende milieuwetgeving. Koude warmte opslag in de bodem wordt in Nederland op vrij grote schaal toegepast, vooral bij nieuwbouw.

Warmte koude opslag: prestatie garantie

Uit onderzoek blijkt dat een deel van de warmte koude opslag in Nederland niet optimaal draait. De redenen? Verkeerde aannames bij het ontwerp, een onvolledige realisatie van de installatie, slecht beheer en onderhoud. Misschien een open deur; maar kies daarom voor een ervaren installateur met kennis van warmte koude opslag. U brengt uw auto toch ook naar een autogarage? Wij zetten graag onze kennis en kunde in om uw koude warmte opslag optimaal te laten draaien.

Koude warmte opslag een grote investering?

Van Hout gaat voor rendement. Wij garanderen een verlaging van uw exploitatiekosten. Onze experts laten u zien dat een meerinvestering in de aanschaf zich al binnen enkele jaren terugverdient. En vanaf dat moment gaan uw energiekosten fors omlaag omdat warmte en kou nuttig gebruikt worden. Wij vertellen u graag hoeveel rendement een koude warmte opslag (wko) u oplevert.

Besparen een goed idee?
Vraag de rendementsscan aan
direct aanvragen

23

Slim installeren zorgt direct voor kosten besparingen.

Jan van Hout
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.