A++++ voor nieuwbouw Wilvo


“Wij streven naar het hoogste kwaliteitsniveau.
Daarom kozen we voor Van Hout.”

Ron Dams is technisch directeur bij Wilvo metaalbewerking: “Van Hout werkte eerder voor ons. Ze begrijpen hoe belangrijk de details en ‘puntjes op de i’ zijn. Want juist daarmee bewijs je dat je echt goed bent in je werk.”

Van Hout leverde in 2012 de eerste nieuwbouw voor Wilvo op aan de Wilgenakker in Bergeijk. Vorig jaar startte de tweede nieuwbouw aan de Elsenakker: Een aanvulling op het bestaande gebouw met drie lagen kantoor en twee bedrijfshallen. Begin 2018 startte ook de uitbreiding van de locatie aan de Melkweg.

Energielabel A++++

Roy Willems is als projectleider vanuit Van Hout betrokken bij beide nieuwbouwlocaties: “Van Hout is door Wilvo vrijgelaten om mee te denken over het ontwerp van de installaties. In bouwteam is dat verder uitgewerkt. Mooi dat Wilvo bewust koos voor een zeer duurzame installatie.”

Van Hout adviseerde een bivalente opstelling. Roy: “Deze duurzame keuze werkt uitstekend voor (industriële) bedrijven. Op enkele piekmomenten na, voorziet de warmtepomp het hele jaar in de warmte en koude vraag. Voor de piekmomenten wordt een HR-ketel bijgeschakeld. Ook is er goede isolatie, evenals een hoge kier- en luchtdichtheid en installeerden we een lage temperatuur verwarming en zonnepanelen.”

En het bewijs? Roy lacht: “Wilvo behaalde energielabel A++++. Een enorm hoge score. Supertrots zijn we op dit mooie resultaat.” Ron vult aan: “Naast hoog comfort voor de medewerkers en zeer lage energiekosten, doet dat ons imago natuurlijk ook goed.”

Roy Willems (links) in gesprek met Ron Dams (rechts)

De match

Ron: “Het A++++ label is het bewijs dat onze visie op de juiste manier is vertaald. Fijn om te zien dat er zoiets moois uit komt. Want daar doe je het allemaal voor. Als mensen zich goed voelen binnen de muren van ons gebouw zie je dat terug in hun werk.”

“In ons vak zijn het de details die tellen. Van Hout begrijpt dat als geen ander. Prettig is dat Van Hout afspraken nakomt en, als het nodig is, kan accepteren en doorgaan. Ze doen wat ze zeggen, zijn betrouwbaar, bewegen flexibel met ons mee en leveren een hoge kwaliteit. Omdat we nu al een aantal jaren met Van Hout werken, kunnen we bevestigen dat de techniek ook in de praktijk erg goed uitpakt. We krijgen nagenoeg geen opmerkingen van medewerkers over de klimaatinstallatie.”

“Van Hout levert de hoge kwaliteit die Wilvo vraagt.
Daar kunnen we op vertrouwen.”

Hoofdmonteur Rene van Beers: “Op locatie werkten we met een groot team van cv-monteurs, loodgieters en regeltechnici plus de mensen van onze onderaannemers. Het was een goed team. De samenwerking verliep soepel, mensen stonden voor elkaar klaar en er heerste een goede sfeer.”

Het proces

Van Hout is vanaf de vraag tot aan de oplevering betrokken. Roy: “Persoonlijk vind ik het voortraject interessant. Samen met de klant denken we na over de beste oplossingen. Per ruimte kijken we naar het gewenste gebruik en wat dat betekent voor de installaties.”

Bijzonder is de keuze voor een super hoog afwerkingsniveau. Wilvo koos voor een luxe afwerking van plafonds en sanitair. De ruimtes zijn onafhankelijk van elkaar te koelen en te verwarmen. Roy: “Een uitdaging was dat het ontwerp bij aanvang niet 100% vast stond. Er bleef ruimte open om in te spelen op voortschrijdend inzicht. Gevolg was dat er tijdens het bouwproces nog wijzigingen kwamen. Dan moet je wel flexibel zijn.”

Ron: “Zoals de vooruitzichten nu zijn, zitten we hier zeker 15 jaar. Maar omdat we geen glazen bol hebben, is er wel nagedacht over de toekomstbestendigheid van het ontwerp en de inrichting. Het zijn hoogwaardige kantoorruimtes en twee gesegmenteerde mooie hallen. We zouden bij wijze van spreken het hele gebouw in 6 of 7 stukken kunnen opdelen voor flexibeler gebruik.”

Voor Wilvo zocht Van Hout ook precies uit voor welke subsidies of fiscale regelingen de techniek in aanmerking komt. Roy: “We begeleidden de aanvraag ISDE subsidie voor de warmtepomp en EIA subsidie voor de warmteterugwinning, de hr-pompen en de luchtdichtheid van de kanalen.”

In het kort

  • 2011 Wilgenakker: 3 lagen kantoor, cleanroom en hal. Oplevering 2012. Oppervlakte totaal 7000m2 (waarvan kantoor 1.300).
  • Midden 2017 Elsenakker: 3 lagen kantoor en 2 hallen. Oplevering september 2018. Oppervlakte totaal 4.300m2. (Hal 3.300 en kantoor 1.000.)
  • Voorjaar 2018 Melkweg: bedrijfshal. Oplevering oktober 2018. Oppervlakte totaal 3.700m2.
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.