• Home
  • Overheid
  • Zonnepanelen voor sport- en cultuurcomplexen Eindhoven

Zonnepanelen voor sport- en cultuurcomplexen Eindhoven

Gemeente Eindhoven start met het verduurzamen van 125 eigen panden. Het doel is een CO2-reductie van 40% ten opzichte van de huidige uitstoot van elk gebouw. De gemeente wil hiermee een voorbeeld zijn voor andere vastgoedbezitters in de stad.

Het gaat om maatwerk per pand. Waarbij de focus ligt op logische ingrepen zoals zonne-energie, isolatie, slimme meters en led-verlichting. Allemaal maatregelen die zichzelf terugverdienen binnen hun levensduur.

Zonne-energie voor Eindhoven

Daarom zijn we supertrots op het project dat we voor Gemeente Eindhoven gaan uitvoeren. We installeren ruim 3.000 zonnepanelen op de daken van De Effenaar, Dynamo, het Parktheater, Sporthal de Vijfkamp en Tennishal Eindhoven-Noord. Dat staat gelijk aan de stroomvraag van 280 huishoudens.

Het plaatsen van de zonnepalen moet bijdragen aan de klimaatambities van de gemeente. “De aarde is sinds de industriële revolutie flink opgewarmd. Dit heeft te maken met een steeds hogere CO2-uitstoot. De opwarming is veroorzaakt door de mens. En dus zijn wij ook aan zet om daar iets aan te doen. Als gemeente moeten we het voorbeeld geven”, aldus wethouder Rik Thijs.

Voor de zonnepanelen op de sport- en cultuurcomplexen heeft de gemeente Eindhoven succesvol een SDE+ subsidie aangevraagd. Adviseur Hans Van Hauwe: “Door gebruik te maken van de SDE+ subsidie wordt de keuze voor een zonnepaneelinstallatie een stuk eenvoudiger. Het gaat namelijk niet meer over kosten, maar over baten.”

Bijzonder CO2-neutraal project

De verduurzaming van Eindhoven verloopt in twee fasen: de eerste fase focust op laaghangend fruit, de tweede fase richt zich op het CO2-neutraal maken van de gebouwde omgeving. Om alvast een verkenning te maken van de mogelijkheden, werken we samen met de gemeente aan een plan voor het CO2-neutraal maken van een gymzaal.

Hiervoor gebruiken we overgebleven zonnepanelen van Sporthal de Vijfkamplaan en breiden uit met verduurzaming van verlichting, verwarming, koeling en regeltechniek. Door ‘energieneutraal’ te vertalen naar concrete plannen, helpen we de gemeente bij het maken van deze volgende stap.

Wethouder Rik Thijs en projectleider Maarten van Heeswijk op het dak van Dynamo.
Foto Jos Lammers
Severinus verduurzaamt
Lees de referentie
Zonne-energie voor Vos Logistics
Lees de referentie
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.