• Home
  • Nieuws
  • 36 zorgappartementen Don Bosco voor Lunet Zorg

36 zorgappartementen Don Bosco voor Lunet Zorg

Al decennialang is de karakteristieke Don Bosco kerk aan het Mimosaplein een begrip in de Eindhovense kruidenbuurt. Vanaf 2020 wordt de kerk getransformeerd en krijgt deze een woonbestemming: 17 koopappartementen achterin de Don Boscokerk zelf en een blok van 36 zorgstudio’s in de verwilderde achtertuin.

Lunet Zorg biedt begeleid wonen in de zorgstudio’s. Van Hout werkt mee aan dit prachtige project in bouwteamverband onder hoofdaannemer BMV.

We kiezen ervoor om Lunet Zorg te betrekken bij het plan omdat hier wel behoefte aan is. Jef van Loon, directeur van Land ‘s-Heeren

De nieuwbouw in de voormalige Dahliatuin krijgt twee verdiepingen en een plat dak. Het ontwerp sluit aan bij de stijl van de kerk uit 1954. Door de afstand blijft het zicht op de kerk gewaarborgd. De hoogte sluit aan bij de huidige bebouwing aan de Gentiaanweg. Tussen de kerk en het zorgcomplex komt een buitenruimte voor bewoners van beide gebouwen.

Bij de totstandkoming van het project is goed gekeken naar behoud van de esthetische elementen die het pand zo uniek maken. Daarbuiten is er nadrukkelijk gekeken naar een praktische invulling, om de bewoners zoveel mogelijk wooncomfort en beleving mee te geven.

Uiteraard is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Een lucht-water warmtepomp voorziet het pand van verwarming en koeling. Daarnaast krijgt elk zorgappartement een boiler voor de warmwatervoorziening.

Omdat elk appartement een eigen keuken en badkamer heeft, is legionellaproof installeren een ‘hot item’. Een inkijkje in de techniek: doorstromend aansluiten van ieder tappunt, speciaal sanitair en begrenzing van uitstroomtemperaturen zijn voorbeelden van oplossingen die wij toepassen.

Opdrachtgever: DMV in opdracht van Land ‘s-Heeren

Architect: AZ|HX Architecten

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.