Duurzame nieuwbouw voor Spirotech

Als familiebedrijf werken we graag samen met andere familiebedrijven die onze gedachte delen over duurzaamheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Onze relatie met Spirotech gaat al jaren terug, want dit Helmondse bedrijf is een zeer gewaardeerde leverancier. Spirotech ontwikkelt producten die de prestaties van onze koel- en verwarmingssystemen optimaliseren.

PIM Studio helpt om de juiste duurzame beslissingen te nemen

De oplossingen van Spirotech zijn toonaangevend op het gebied van rendement en duurzaamheid. Het is daarom logisch dat deze uitgangspunten ook leidend zijn bij de nieuwbouw.

De doelstelling is een energie efficiënt bedrijfspand. Om te achterhalen waar Spirotech nu staat en welke stappen er nodig zijn om de gewenste doelstelling te halen, werd softwaretool PIM Studio ingezet. Dankzij de rapportage op maat ligt er een objectief en onafhankelijk overzicht van alle duurzame maatregelen en de bijbehorende financiering.

Grote en kleinere stappen

PIM Studio geeft inzicht in alle maatregelen om vastgoed te verduurzamen. Het gaat om kleinere en grote stappen. Omdat de nieuwbouw zo ingrijpend is, kiest Spirotech bewust voor enkele grote stappen. Van Hout vervangt het gehele afgiftesystemen door laag temperatuur afgifte. Daarnaast gaan we aan de slag met het ontwerp van een warmte-koude centrale.

Productie gaat door tijdens de bouw

Het bestaande gebouw met magazijn en productieruimtes wordt compleet aangepakt én verduurzaamd. Daarnaast komt er een uitbreiding van de bedrijfshal en een nieuw kantoor. Een belangrijk uitgangspunt voor Spirotech is dat de productieprocessen in de fabriek blijven doorgaan tijdens de werkzaamheden.

Fase 1 van start

Daarom is in goed overleg gekozen voor een aanpak in meerdere fases. We zijn inmiddels gestart met fase 1 in de Noordhal. Aannemer Heembouw zorgt voor de bouwcoördinatie. Als eerste wordt het magazijn aangepast. We werken aan de riolering voor de nieuwe toiletgroep, waterleidingen onder peil, mantelbuizen en cv-voeding voor de nieuwe vloerverwarming. Zo zorgen we voor een solide basis waar alle betrokken partners in de volgende fases op verder kunnen bouwen.

Vanwege de omvang van het werk, zijn de plannen nog niet tot op detail ingevuld. Spirotech verwacht te bouwen in 9 fases die in totaal 4 jaar duren.

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Benieuwd naar uw rendement?
Vraag nu aan
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.