Frisse basisscholen Veldhoven

Van Hout realiseerde een gezonde leer- en werkomgeving (klasse B binnenmilieu) voor 9 basisscholen, in totaal 140 klaslokalen.

Stichting Veldvest en de gemeente Veldhoven vroegen Van Hout om het binnenmilieu van 140 bestaande klaslokalen te verbeteren. Duidelijke wens was om dit met weinig investeringen te realiseren. Van Hout koos voor een verbetering van het binnenmilieu én een flinke besparing op het energieverbruik. Op die manier wordt de initiëel hogere investering terug betaald uit lagere exploitatiekosten, in dit geval: een lager energieverbruik.

Duurzame variant

Van Hout bood aan om de tijdelijke meerinvestering in een duurzame variant te dragen. Deze investering kon terug betaald worden uit de lagere energierekening. Stichting Veldvest koos op basis van het uitgebreide advies van Van Hout voor de duurzame variant én kon een gedeelte van de investeringskosten zelf op zich nemen.

De oplossing

Om de gewenste resultaten voor een gezonde leer- en werkomgeving te behalen overeenkomstig klimaatklasse B, koos Van Hout voor:

  • Luchtbehandeling met warmte terug winning (wtw) zodat de warmte zoveel mogelijk hergebruikt wordt en het comfort in de klaslokalen prettig is.
  • Aanwezigheid gestuurde regeltechniek voor naverwarming en behoud van een continu, ideaal CO2 niveau.
  • Geluidsdempers en akoestische voorzieningen zodat er op het hoogste niveau geen geluidsoverlast is.
  • Een flexibel (duurzaam) systeem. Mocht het door demografische ontwikkelingen nodig zijn, dan kan de installatie verplaatst worden naar een ander gebouw zonder dat de investering verloren gaat.

Het rendement

Van Hout realiseerde voor het project Frisse Scholen:

  • Een kostenbesparing van ruim €18.000 per jaar.
  • Een CO2-reductie van 120.000 kg per jaar, dat is een reductie van 1.800 ton over de gehele looptijd.

Bijzonder

Een grote uitdaging was de logistiek: het hele project moest binnen een jaar uitgevoerd worden terwijl de lessen gewoon doorgang hadden. Dankzij de samenwerking en het vertrouwen in elkaar, verliep het proces soepel. Wat het project ook bijzonder maakt is de toekomstgerichte visie. Door de opbouw en keuze van de componenten is expliciet gekozen om krimp en andere demografische ontwikkelingen mee te nemen in de tijd zonder aan kapitaal vernietiging te doen.

Meer weten over Frisse Scholen of over onze installatie oplossingen voor het onderwijs? Neem contact op.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.