5-sterren flexplek De Emma

In hartje Eindhoven groeit een 5-sterren flexplek. Kantoorpand De Emma aan de Emmasingel is door Welkin & Meraki gekozen als één van de eerste panden in Europa die in gebruik worden genomen. Eindhoven staat daarbij in het rijtje met Brussel, Londen en Parijs. De ambitie is om 200 panden te realiseren in alle grote Europese steden.

Flexwerken in De Emma

In De Emma kunnen ‘leden’ flexwerkplekken, kantoren en vergaderruimtes huren met allerlei voorzieningen. Initiatiefnemer Alain Brossé: “We bieden een 5 sterren-locatie met een hoger kwaliteitsniveau dan de meeste van onze concurrenten. Want fijn werken gaat om beleving; een werkplek waar je je goed voelt, geeft ruimte om te groeien.”

Bestaande installatie volledig gerenoveerd en verduurzaamd

Het leegstaande pand aan de Emmasingel moest grondig gerenoveerd worden. De installaties waren niet meer van deze tijd en verbruikten teveel energie. Voor de financiering van de duurzame installaties werd OVVIA betrokken. En OVVIA koos voor Van Hout als installateur.

Van Hout verduurzaamt de installaties in De Emma.

  • De luchtbehandelingskast is vervangen door een warmteterugwinning-installatie (WTW unit).
  • Op alle verdiepingen is standaard verlichting vervangen door Led verlichting.
  • Om van conventioneel verwarmen naar duurzame lage temperatuur verwarming te gaan, is een warmtepomp geplaatst en zijn inductie units in alle ruimtes gehangen.

Geen financieel risico voor opdrachtgever

Jan van Hout is directeur van OVVIA: “OVVIA is een ESCo. Een ESCo realiseert energiebesparingen zonder dat de opdrachtgever financieel risico draagt. De ESCo neemt het ontwerp, de realisatie van de energiebesparing én het onderhoud op zich. Onze investering betaalt zich terug uit de jaarlijkse verlaging van de energiekosten. Er is ons dus veel aan gelegen om het gebouw zo energiezuinig en duurzaam mogelijk te maken.”

Chic en duurzaam

Herman Borgmans is projectleider bij Van Hout. “Welkin & Meraki huurt de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping (2500 m2 van de 3500 m2 in het gebouw).”

“Zij zetten het pand in de markt als een luxe en duurzaam flexconcept. Daarvoor moest de vooraf geplande indeling deels werden aangepast en uitgebreid met chique materialen voor pantry’s, toiletten en keukens. Voor de begane grond werd een compleet nieuw plan ontwikkeld. Er komt een auditorium, bar en fitness- en vergaderruimten. Uiteraard alles met een prachtige, industriële uitstraling.”

“Omdat elk gebouw uniek is, vraagt de engineering veel denkwerk”, vertelt Herman. “Gelukkig zijn de engineers bij Van Hout heel goed bekend met duurzame technieken die meer rendement opleveren dan conventionele.”

Topstad

Op de begane grond komt een auditorium voor lezingen en het ‘welkomstcentrum’. Verder is De Emma bijzonder omdat de verhuurder gebruik maakt van de algoritmen van onder meer Siri (Apple’s stemgestuurde besturing van de iPhone) om gasten te koppelen aan de mensen die het beste bij hen passen.

Het Luxemburgse bedrijf gelooft in de ‘Europese topstad’ Eindhoven. “En dan vooral in de dynamiek en technologie. Het is een stad waar zoveel patenten vandaan komen, waar zoveel creatieve mensen werken.” Inmiddels is volgens Brossé bijna de helft van De Emma verhuurd. Herman lacht: “Ook wij merken dat de nieuwe huurders niet kunnen wachten om aan de slag te gaan in dit prachtige pand.”

Benieuwd wat u kunt besparen?
Vraag de rendementsscan aan!
Van Hout rendementsscan
direct aanvragen IN 1 MINUUT GEREGELD
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.