Zonnekade Veldhoven

Over een lengte van 1400 meter plaatste Van Hout zonnepanelen op de kademuur van rivier de Gender.

De gemeente Veldhoven vroeg Van Hout om de business case voor de Zonnekade te onderzoeken én, indien haalbaar, uit te werken. Een belangrijke randvoorwaarde? De gemeente had geen extra middelen beschikbaar om de zonnepanelen te financieren.

400 PV panelen

Anders dan andere installatiebureaus houden we van complexe uitdagingen en bieden we intelligente, extreem efficiënte (duurzame) oplossingen. Het resultaat? Over een afstand van 1,4 km werden ruim 400 PV panelen op de kademuur geplaatst die stroom leveren aan het net. Daarnaast werd de ruimtelijke kwaliteit van industrieterrein de Run verbeterd én levert de Zonnekade een actieve bijdrage aan een meer high-tech uitstraling voor de gemeente Veldhoven.

Hoger rendement

Naast het behalen van de directe wensen op het gebied van leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, zijn er twee andere belangrijke resultaten geboekt:

  • Door de kwaliteit en de prestaties die de PV-panelen op de Zonnekade op dit moment leveren, liggen de behaalde rendementen voor op schema. Dit betekent een snellere terugverdientijd voor de exploitant.
  • Sinds dit project is duurzaamheid binnen de gemeente Veldhoven een steeds grotere rol gaan spelen. Bij vastgoed activiteiten wordt duurzaamheid continu meegewogen.

Stroom voor 43 huishoudens

De PV panelen op de Zonnekade leveren elk jaar de elektriciteit van maar liefst 43 huishoudens. De besparing op CO2 (in 2013) komt op 83.400 kilo. Of je kunt er per jaar 700.000 km mee afleggen in een elektrische auto. De zonnekade voldoende hernieuwbare energieopwekking (14%) voor 306 gemiddelde huishoudens.

De totale CO2 besparing vanaf 2012 tot 2014 is 278.000 kilo.

Bijzonder

De Zonnekade betekende een bijzondere samenwerking tussen het publieke en private domein. Het project laat zien dat er ruim voldoende kansen zijn om energie te besparen zonder dat een opdrachtgever daarvoor zelf hoeft te investeren. De investering van de exploitant, in dit geval een derde partij, wordt namelijk vanuit de geleverde prestatie (energiebesparing) afgelost.

Meer weten over de Zonnekade of over onze duurzame oplossingen voor overheden, gemeenten en maatschappelijk vastgoed? Neem contact op.

Project:

De Zonnekade

Categorie:

Duurzame energie | beheer en onderhoud

Sector:

Overheden en maatschappelijke organisaties Contract: 15 jaar

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.