VDL ETG bouwt tweede ‘impressive’ cleanroom

Luchtinstallaties met een zeer hoge circulatievoud en een ISO klasse 6 luchtfiltering. Eerder bouwde Van Hout mee aan één van grootste cleanrooms in Nederland. Nu is het tijd voor een tweede cleanroom met dezelfde specificaties. Leidingen voor perslucht, vacuüm afzuiging, stikstof en proceskoelwater zorgen voor een optimale werkomgeving. 

Nieuwbouw in fases

De nieuwbouw voor VDL Enabling Technologies Group in Eindhoven is opgedeeld in fases. In september 2015 ging de eerste paal de grond in. De nieuwe kantoorruimte en bedrijfshal werden in 2016 opgeleverd. In 2018 kwam daar de eerste cleanroom met toegangssluizen bij. En nu staat de tweede cleanroom op de planning met een grootte van bijna 2.000 m2.

Techniek is letterlijk ‘in huis’

Bijzonder aan deze cleanrooms is dat er een speciale corridor boven de cleanroom is gebouwd. Hier huisvest de techniek. Het gebouw is zo ontwikkeld dat er maar liefst 5 luchtbehandelingskasten boven deze cleanroom opgesteld kunnen worden.

Als het mogelijk is om de installatie binnen te plaatsen, heeft dat altijd de voorkeur. Het is positief voor de levensduur en er zijn minder kritische dakdoorvoeren nodig.

Adiabatische bevochtiging

In deze cleanroom werken we met adiabatische bevochtiging. Dit is energetischer dan de stoombevochtiging die in de eerste cleanroom is toegepast. Tevens halen we uit de adiabatische bevochtiging een stuk vrije koeling.

Opstelling in de corridor

De luchtbehandelingskasten met dempers worden op de grond klaargemaakt. Inmiddels zijn ze met een 10 tons heftruck omhoog gedrukt en opgesteld tussen de spanten in de corridor (technische gang) boven de cleanroom.

Bekijk de korte timelapse waarin je ziet hoe één van de kasten omhoog gedrukt wordt tussen de spanten in de corridor boven de cleanroom.

Prefab regelsets

In de cleanroom moet de temperatuur, luchtvochtigheid en zuiverheid van de lucht op een zeer precies niveau blijven. De regelsets worden bij Van Hout in huis klaargemaakt om straks te zorgen voor perfect geconditioneerde ruimtes.

Extra voordeel

Van Hout is één van de huisaannemers voor VDL. Dat betekent een extra voordeel bij de keuze voor de gebouwgebonden installaties. Projectleider bij Van Hout, Jos François: “Onze kennis over VDL en de eerste cleanroom nemen we natuurlijk mee in het ontwerp voor deze tweede cleanroom. Zo kunnen we nog beter inspelen op de wensen van de gebruikers, de eisen vanuit de wetgeving én slim nadenken over kostenbesparingen.”

Nieuwsgierig naar de beelden van de eerste cleanroom? Meer voorbeelden van duurzame installaties voor opdrachtgevers? Of ben je benieuwd naar onze installatie oplossingen voor jouw vastgoed?

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.