Comfortabel binnenklimaat gebouw TQ op Strijp-T

Strijp-T is één van de drie voormalige Philips bedrijventerreinen in Eindhoven. Doel is om dit terrein met haar historisch industriële karakter te transformeren naar een modern, duurzaam en groen bedrijvenpark. Gedreven door de liefde voor de panden, zijn behoud en hergebruik het uitgangspunt. De verschillende karakteristieke Philips-gebouwen worden volledig gerenoveerd en verduurzaamd.

Gebouw TQ is de blikvanger van Strijp-T. Het gigantische gebouw wordt duurzaam verbouwd met behoud van zijn industriële uitstraling. OVVIA is betrokken als adviseur, Van Hout als installateur. Lees meer over een 100% gasloos TQ

Gebouw TQ groeit en verwelkomt nieuwe bewoners. Op de begane grond van TQ zit 2Lobby. Verder is er een sportschool EindhovenGym en Fontys ICT. Ook heeft TQ een prachtige daktuin en inspirerende boardrooms met een geweldig uitzicht over Eindhoven.

Natuurlijk helpt Van Hout de ontwikkelaar en huurders met het realiseren van hun specifieke wensen als het gaat om koeling, verwarming en ventilatie. Zo zorgen we voor een optimaal klimaat in deze prachtige ruimtes met behoud van de industriële uitstraling.

Extra koeling om flink te sporten

EindhovenGym brengt mensen samen om te werken aan (sport)doelen. “Je kunt bij ons trainen, eten, ontspannen, werken en jezelf ontwikkelen”, vertelt eigenaar Tim Aben. “Als je aan het sporten bent, is warmte niet fijn. Daarom hebben we een aparte luchtbehandelingskast geplaatst. Zo houden we de temperatuur constant op 19 graden en blijft het koel genoeg om flink te bewegen”, vertelt Jos François, projectleider van Van Hout.

Slimme afvoer van warmte

2Lobby is de ontmoetingsplek voor iedereen die werkt op het terrein. Hier voelt het als thuiskomen en word je gastvrij ontvangen, zoals in een lobby van een hotel. Zo is er een gezellig café, sfeervol ingericht en vol verwijzingen naar de geschiedenis van het gebied. Bij de inrichting is een duidelijke link gelegd met het verleden van de Philips fabriek. De twee vergaderruimten zijn vernoemd naar Philips stichter Anton en zijn zoon Frits Philips. Een subtielere verwijzing is de bar. De op het eerste oog merkwaardige vorm, blijkt als je beter kijkt een gloeilamp.

Jos François: “Voor een fijne beleving zijn een prettige temperatuur en luchtvochtigheid van belang. Daarom voeren we via een ventilatieconvector de warmtelast uit de spoelkeuken af. Zo blijft het klimaat in deze ruimte prettig voor de medewerkers. Verder zijn de 2 vergaderruimtes voorzien van inductieunits om extra te koelen of verwarmen, afhankelijk van de bezetting.”

Genieten van een aangenaam binnenklimaat

De boardrooms hebben een prachtig uitzicht vanaf de 6de verdieping. En binnen zorgt Van Hout voor een aangenaam klimaat.

Benieuwd hoe Van Hout helpt om vastgoed duurzaam te moderniseren met aandacht voor comfort en lagere energiekosten? Neem contact op voor een goed gesprek.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.