Uniek CO2-neutraal wellnesscomplex Spa One

Fotografie door De Vaste Clique

Met een oppervlakte van zo’n vierduizend vierkante meter aan gebouwen, vijvers en zwembaden behoort Spa One tot de grootste wellnesscomplexen van Nederland. En dankzij het advies van Van Hout ook tot de duurzaamste. Spa One Wellness for Body & Mind opende in 2019 de deuren voor bezoekers.

Eigen energiecentrale voor Spa One

Zo’n enorm complex, dat zal wel energie vreten? Dat klopt zegt één van de initiatiefnemers, André Meerhoff: “Maar we wekken onze energie zelf op met zo’n zeshonderd zonnepanelen op het dak en met pelletkachels waarmee de voor de warmte zorgen.” Het pand wordt duurzaam gebouwd en extra geïsoleerd. “Dat doen we voor onszelf, maar ook omdat we dit belangrijk vinden. Het gebouw moet straks een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) hebben van 0.”

 

Het gebouw bij Oosterhout wordt een bijzonder complex. Naast de grootte en architectuur, speelt ook de techniek een doorslaggevende rol. Maarten van Heeswijk is de verantwoordelijke engineer bij Van Hout: “Voor elk project ontwerpen we installaties naar wens van onze klant, die energiezuinig en CO2-besparend zijn.”

“Spa One is een bijzonder duurzaam wellnesscomplex, dankzij eigen zonnepanelen, biomassaketels en een warmtekrachtkoppeling”

Glimmen van trots

Kijk, en dan glimmen we bij Van Hout van trots. Want bij dit project zijn we als adviseur en als installateur betrokken. Roy Willems is projectleider bij Van Hout: “Voor elk project ontwerpen onze engineers energiezuinig en CO2-besparende installaties naar wens van onze klant. Fantastisch als een klant meegaat in onze drive voor duurzaamheid. Het is een mooi project waar we samenwerken met vele (bouw)partners.”

Maximaal fiscaal voordeel

Collega Maarten: “We hebben voor dit complex het maximale gehaald uit de Energie-investeringsaftrek ofwel EIA met 55% fiscaal voordeel op bijvoorbeeld de WKK, verlichting, warmteterugwinning en energiezuinige pompen. Een subsidie voor de aanschaf van de biomassaketel via de ISDE, subsidie op zonnepanelen via de SDE+ en de overige investeringskosten zijn via de groenregeling voor 27% aftrekbaar van de fiscale winst.”

Bouwpartners

Gedeelde trots werkt altijd fijner. Het is mooi om te zien hoe betrokken alle bouwpartners zijn. Bedankt!

Hans Rijsdijk van Webeasy is één van die partners: “Via het gebouwbeheersysteem dat Van Hout heeft geïnstalleerd, kan Spa One eenvoudig alle kritische systemen op de computer in de gaten houden en optimaliseren.”

Ook SpiroTech is een partner. Om het rendement van de installaties voor Spa One te vergroten en te waarborgen, zijn er automatische SpiroVent Superior vacuümontgassers en SpiroTrap vuilscheiders aan toegevoegd. SpiroTech was (terecht) trots op deze samenwerking en schreef een mooi artikel. Lees meer over de inzet van SpiroTech voor Spa One.

Solar Nederland zette ons (en het project) in de schijnwerper via een korte film op youtube en een uitgebreid artikel in het magazine Installatie Update.

Trots op langlopende relatie

Dit is niet het eerste wellnesscomplex waar het duo zich mee bezig houdt. Van Hout adviseurs en installateurs is trots op de langlopende relatie met Veraa en Meerhoff. Maarten van Heeswijk: “Van Hout werd eerder betrokken bij de (ver)nieuwbouw van spacentra in Goirle, Tilburg, Geldrop, Veghel en Maarsseveen.”

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.