• Home
  • Nieuws
  • Aangename verwarming voor leerlingen… en planten!

Aangename verwarming voor leerlingen… en planten!

Het Kempenhorst College in Oirschot vroeg Van Hout mee te denken over aangename verwarming van de plantenkas. De Groenafdeling van deze vmbo-school gebruikt deze kas voor opleidingsdoeleinden.

In overleg met de school adviseerden we om de bestaande luchtverwarming te vervangen door stralingspanelen. Zo blijft de kas voor mensen en planten aangenaam verwarmd.

Van luchtverwarming naar stralingspanelen

Luchtverwarming is een soort heater die warme lucht blaast. Het is een minder comfortabele manier van verwarmen omdat de warme lucht rond circuleert. Daarnaast maakt de verwarming relatief veel geluid en vragen de elektrische componenten regelmatig onderhoud.

Peter Maas, projectleider bij Van Hout: “Stralingspanelen bestaan al heel lang. De investeringskosten liggen iets hoger, maar deze manier van verwarmen geeft behaaglijke warmte, is geluidloos en er is geen onderhoud nodig. Het Kempenhorst College heeft er geen omkijken naar.”

En een compliment van de gebruiker, dat is waar we voor werken. Praktijkinstructeur Mark Verbruggen: “Mijn complimenten over de verwarming in de kas. Het is een zeer behaaglijke warmte die keurig beneden komt. Dat komt ons, maar ook de planten ten goede.”

Frisse scholen

Het Kempenhorst College werkt samen met het Heerbeeck College in Best. Beide onderwijsorganisaties hebben bij Van Hout het onderhoud en diverse klussen neergelegd. Op dit moment werken we samen aan een pilot voor Frisse Scholen waarbij de beschikbare frisse lucht slimmer wordt verdeeld over de klaslokalen, meer hierover en de diverse klussen volgt later.

Meer comfort, lagere kosten?
Sluit een flexibel onderhoudscontract
 
banner-support
lees meer
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.