CO2-neutraal en gasloos distributiecentrum voor Moonen Packaging

Moonen Packaging is Europees koploper in composteerbare verpakkingen op basis van hernieuwbare grondstoffen. Al meer dan 15 jaar ligt de focus van deze verpakkingsgigant op groen en respectvol omgaan met de planeet. En in 2019 werd het bedrijf derde bij de verkiezing tot duurzaamste bedrijf van Nederland. Niet verwonderlijk dus dat het nieuw te bouwen distributiecentrum in Weert moest voldoen aan een duurzame BREEAM Excellent eis.

Samen met vastgoedontwikkelaar HVBM Vastgoed (bekend van onder andere de Bijenkorf en Decathlon) bracht Moonen Packaging alle wensen in kaart. De voorkeur ging uit naar duurzame partners uit het vaste bouwteam, maar omdat de eigen installateur krap zat in de planning, werd Van Hout benaderd voor de w-installaties.

Bouwteam & BREEAM

Projectleider Roy Willems: “Voor ons was dit de eerste keer, maar zeker niet de laatste. De samenwerking met HVBM Vastgoed, het bouwteam, adviseur Henk van Vliet en Moonen Packaging is super verlopen.”

De vraag was een volledig CO2 neutraal gebouw. Dat betekent: gasloos bouwen. Wij zorgden voor de koude- en warmteopwekking met twee luchtwaterwarmtepompen en een elektrische ketel. Daarnaast moesten we voor het behalen van het BREEAM certificaat een aantal voorzieningen treffen zoals CO2-gestuurde ventilatie en de installatie van energiemeters.

HVBM Vastgoed – Viering hoogste punt nieuwbouw Moonen Packaging, Weert from SpotCompanion on Vimeo.

3,5 kilometer stralingspanelen

Werkvoorbereider Daan van den Oord: “Als wij het voortouw nemen, kiezen we vaak voor vloerverwarming. Voor het distributiecentrum van Moonen koos het bouwteam voor stralingspanelen. Een mooie extra leerervaring dus!”

Daan vertelt over de meerwaarde van de intensieve samenwerking met adviseur Henk van Vliet. “Deze man is een bekendheid in ons vak dankzij een enorme hoeveelheid ervaring én eigen kijk. Als je dat combineert met onze kennis over duurzaam installeren, de kwaliteit waar we voor gaan én onze moderne oplossingen, dan heb je gegarandeerd een mooi gesprek. Maar altijd met een uitkomst die het beste was voor de klant.”

Twee keer zo groot

Het kantoor zal 1.700 m2 worden en het magazijn wordt bijna 19.000 m2. In de toekomst kan dit nog verder worden uitgebreid. De totale nieuwbouw wordt twee zo groot als het huidige pand. Het nieuwbouwpand beschikt over zonnepanelen, gebruikt geen gas en is volledig CO2-neutraal. 

De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.