It’s all fun and games at Chimpworks

Hier maken ze de mobiele games waar wij elke dag vrolijk van worden. Deze gamers at heart zijn flink gegroeid de laatste jaren. Tijd voor een nieuwe en grotere locatie. Die werd gevonden aan de Beukenlaan in Eindhoven, pal tegenover het Evoluon. Het pand was echter gedateerd en er moest flink wat gebeuren.

Projectleider Jos François: “Tijdens de presentatie bij Chimpworks gebruikten wij PIM Studio om duidelijk te maken welke keuzes voor verduurzamen van het pand rendabel waren. We konden hierdoor onze toegevoegde waarde goed laten zien en dat overtuigde Chimpworks om met ons en bouwkundig hoofdaannemer Houta in zee te gaan.”

Dagelijkse leiding met goede ondersteuning

Monteur Ibrahim Göcke had de dagelijkse leiding: “Samen hebben we het project tot een goed einde gebracht. Er waren weinig verrassingen. Dat kwam vooral omdat verdelers, leidingwerk, beugels en mengsetjes zoveel mogelijk prefab zijn gemaakt.”

Zoveel mogelijk prefabricage

“Maar voor dat het zover was, moesten eerst de oude installaties eruit”, lacht zijn collega Janus de Kroon. Hij vertelt dat prefabricage een erg goede oplossing was voor Chimpworks: “Met prefab hebben we minder doorlooptijd op de bouw. Prefab en afpersen gebeurt in de werkplaats en wij konden installeren en meteen isoleren op locatie. Dat kwam ook goed uit met de coronamaatregelen. Daarnaast had het bouwbedrijf een zeer strakke planning. Er kwam een speciaal houten plafond in het pand en wij moesten de techniek erboven op tijd klaar hebben.”

Onder de indruk

Ibrahim. “Prefabricage is ook een voordeel voor de klant en de bouwpartners: je hebt minder afval, we hoefden in dit geval niks te lassen op locatie, je loopt minder en het werkt veel sneller. Je zag dagelijks de vooruitgang met de verdelers. Daar waren Houta bouw en Chimpworks wel van onder de indruk.”

De techniek

Omdat alle techniek nieuw is, kom je bijna vanzelf uit bij duurzame keuzes. Janus: “Op het dak staat een nieuwe luchtbehandelingskast met warmteterugwinning. Deze zorgt voor koelen en verwarmen op een basistemperatuur. Voor extra comfort zijn Fancoil units in de spreekkamers geïnstalleerd waarmee je per ruimte de temperatuur kunt regelen.”

“En op het dak staat ook een lucht-water warmtepomp”, vult Ibrahim aan. “Chimpworks koos voor lage temperatuur vloerverwarming en we hebben de pantry’s en keuken aangesloten. Team meet- en regeltechniek zorgde voor een nieuwe regelkast en het gebouwbeheersysteem.”

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.