• Home
  • Nieuws
  • Veldvest scholen kiezen voor frisse lucht en zonne-energie

Veldvest scholen kiezen voor frisse lucht en zonne-energie

In Stichting Veldvest komen schoolorganisaties op 19 locaties in de regio samen. Al in 2011 koos Veldvest voor een optimale luchtkwaliteit in de schoolgebouwen via het programma Frisse Scholen. Nog altijd nemen de scholen een koploperpositie in als het gaat over verduurzamen.

Zonne-energie

Kort geleden kozen twee van de Veldvest-scholen voor zonne-energie via Van Hout. Op het dak van basisschool De Berckacker in Veldhoven installeerden we 101 zonnepanelen. En op het dak van basisschool De Brembocht liggen 111 zonnepanelen. De panelen werden in de zomervakantie geplaatst zodat er absoluut geen hinder was voor het onderwijs.

Met de zonne-energie kiezen beide basisscholen voor een lagere energierekening en zetten ze een belangrijke stap in het verduurzamen van het schoolgebouw. Samen produceren ze zo’n 66.000 kWh per jaar. Dat is goed voor een jaarlijkse besparing van bijna 275.000 autokilometers en 27,5 ton CO2.

Frisse Scholen

Stichting Veldvest en de gemeente Veldhoven vroegen ons in 2011 om het binnenmilieu van 140 klaslokalen te verbeteren. Op basis van de verwachte bezetting van de leerlingen zijn toen WTW-units (Warmte Terug Win) in de klaslokalen geïnstalleerd. Door het zichtbaar monitoren van het CO2 niveau, werd elk klaslokaal van frisse buitenlucht voorzien.

Zo kwamen we tot een verbetering van het binnenmilieu naar klasse B én een flinke besparing op het energieverbruik. Op die manier werden de investeringskosten terugbetaald uit lagere exploitatiekosten.

We realiseerden een kostenbesparing van ruim € 18.000 per jaar en een CO2 reductie van 1.800 ton over de looptijd van het hele project.

Ventilatiecheck

Op dit moment zijn de Frisse Scholen weer bijzonder actueel omdat alle schoolbesturen moeten inventariseren of de gebouwen voldoen aan het Bouwbesluit. Veldvest besloot daarop om nog een stap verder te zetten. Naast het toetsen aan het Bouwbesluit, werd ook de CO2 – de kwaliteit van de (frisse) lucht – gemeten.

Zoals verwacht, doorstonden nagenoeg alle lokalen op de Veldvest-scholen de test. In slechts enkele leslokalen brachten we noodzakelijke aanpassingen aan. Samen met Veldvest zijn we enorm trots op dit resultaat.

Lees meer over Frisse Scholen en onze oplossingen voor het onderwijs, zoals de Ventilatiecheck.

Daken vol zonne-energie Eindhoven
Lees de referentie
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.