Koeling & onderhoud voor vier NH Hotels

Hotels worden steeds vaker centra voor ontmoeting. Naast de hotelfunctie, ontstaan er extra faciliteiten voor evenementen en sport. NH Eindhoven Conference Centre Koningshof in Veldhoven is hiervan het meest bekende voorbeeld in de regio. Dit conferentiecentrum heeft maar liefst 83 ruimtes voor beurzen, vergaderingen, feesten en evenementen. De capaciteit van de grootste zaal is 2000 personen.

Koeling op afroep

Met zoveel mensen en apparatuur bij elkaar, is er steeds meer behoefte aan koeling. Van Hout adviseurs & installateurs zat met NH Koningshof om tafel om verschillende opties te onderzoeken. Peter Maas, team kortlopende projecten bij Van Hout: “Belangrijkste wens van NH Koningshof is een koeling op afroep. Dat betekent dat het leidingwerk wel overal wordt aangebracht, maar de mobiele luchtbehandelingskasten worden gehuurd op het moment dat (een aantal van) de hallen koeling nodig heeft. Wij gaven advies over het ontwerp van het leidingsysteem, de grootte van de kanalen en de aansluitingen.”

Flinke koelcapaciteit

NH Koningshof koos voor 8 aansluitingen. Elke aansluiting is geschikt voor 2 mobiele luchtbehandelingskasten. Afhankelijk van de koelingsvraag is het leidingsysteem geschikt voor een gelijktijdige koelcapaciteit van 600 kW. Peter: “Dat is inderdaad een flinke capaciteit, maar het gaat ook om drie grote hallen.” Na akkoord op het ontwerp, ging Van Hout aan de slag met installatie.

Henri Couwenberg, hoofd technische dienst NH Koningshof is tevreden over het project: “Over twee weken hebben we een tweedaags evenement in de hallen. Dan sluiten we 8 luchtbehandelingskasten en een koelmachine aan op het leidingwerk dat Van Hout heeft gelegd. Een mooi moment om de airco voor de eerste keer te gebruiken.”

Koeling weer op 100% voor NH Waalwijk

Bijna gelijktijdig met de werkzaamheden in de hallen van NH Koningshof, komt de vraag van NH Hotel in Waalwijk om hulp bij het vervangen van de koelmachine. Peter: “Dit soort projecten zijn uitdagend vanwege de logistiek. Alle acties volgen heel kort op elkaar. We willen de koeling van het hotel zo snel mogelijk weer op 100% krijgen. Dat betekent een goede samenwerking tussen leverancier, vervoerder, hijskraanmachinist, fabrikant, elektricien, opdrachtgever en de monteurs van Van Hout.

De nieuwe koelmachine heeft een capaciteit van 317 kW. Daarmee koelt NH Waalwijk tegelijkertijd 100 hotelkamers voor 2 personen.

Onderhoudscontract voor vier NH Hotels

Van Hout heeft ook de onderhoudscontracten voor vier NH Hotels in het zuiden van Nederland onder zijn hoede. Het gaat om NH Eindhoven Conference Centre Koningshof, NH Hotel Waalwijk, NH Hotel Geldrop en NH Hotel Best.

Richard Kreijveld, team service & onderhoud bij Van Hout: “Onze monteurs regelen het -wettelijk vastgelegde- periodieke onderhoud van de installaties voor de vier NH Hotels. En als er bijkomende werkzaamheden zijn, staan we uiteraard paraat.”

Henri Couwenberg, NH Koningshof: “Voor de NH Hotels in het zuiden van Nederland is een installateur die dichtbij zit goedkoper. Daarnaast heeft Van Hout eerder voor NH gewerkt. Sterker nog: Van Hout heeft de installaties van NH Koningshof jaren geleden gebouwd.”

Lees meer over onze duurzame adviezen over klimaatbeheersing of over de voordelen van slim beheer en onderhoud?

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.