Hoogwaardige cleanrooms voor HQ Pack

HQ Pack hoort wereldwijd bij de top als het gaat om high tech packaging. In het distributiecentrum in Eindhoven worden verpakkingen voor kwetsbare industriële producten gereinigd en geproduceerd. Vaak worden deze verpakkingen onder geconditioneerde omstandigheden in elkaar gezet. Dat gebeurt in de cleanrooms.

HQ Pack groeit en vroeg Van Hout om 3 nieuwe cleanrooms te bouwen. Herman: “De cleanrooms moesten minimaal voldoen aan ISO-klasse 6, maar dankzij de kwaliteit van onze installaties, kunnen deze cleanrooms ook naar ISO-klasse 5 opgewaardeerd worden.”

In de bestaande hal, zijn door de wandenbouwer 3 kleinere hallen gemaakt. Elk van die hallen is weer onderverdeeld in 2 ruimtes: een vuile ruimte waar de medewerkers zich omkleden en een schone ruimte waar het verpakkingswerk gedaan wordt.

Slim terugverdienmodel dankzij regeltechniek

Van Hout adviseerde HQ Pack om te kiezen voor filter fan units. De hogere investering verdient zich terug door een slimme regeltechniek en lager energieverbruik. Herman: “Voorheen was er maar 1 keuze: aan of uit. De ventilatoren draaiden dus 24/7. Deze filter fan units zijn toergeregeld besteld. Ze gaan ’s nachts uit en het aantal toeren (dus het energieverbruik) kan naar beneden aangepast worden als de ISO-eis minder hoog is.”

Van ventilator naar zuigkanaal naar ventilator

Elke schone ruimte heeft aan de ene wand 40 ventilatoren met een filter, die schone lucht door de ruimte blazen. Hoe meer lucht er door de ruimte geblazen wordt, hoe hoger de ISO-klasse en hoe schoner de lucht. Aan de ander kant van de schone ruimte is een wand met een zuigkanaal. Daar wordt de lucht weer teruggevoerd naar de zuigzijde van de ventilatoren.

Installatietechniek tot op het kleinste detail

In de luchtkanalen zijn eveneens extra ventilatoren en luchtbevochtiging gevoed met osmosewater aangebracht om voldoende gezonde lucht rond te pompen. Daarnaast brengt een extra filterkast buitenlucht in de cleanroom om voor overdruk te zorgen. Op die manier slaat het vuil niet naar binnen als de deur tussen de vuile en de schone ruimte opengaat. Tot slot zijn de 3 cleanrooms voorzien van XCDA luchtpunten voor extra schone perslucht en een eigen klimaatregeling via luchtwater warmtepompen.

Dankzij deze combinatie van technieken kan HQ Pack per ruimte zowel de temperatuur, als de luchtbevochtiging én de stofdeeltjes regelen.

Meer lezen over onze slimme én duurzame oplossingen voor high tech industrie? Lees verder of neem contact op.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.