Nieuwe installaties & werkplezier bij KempenPlus in Bladel

KempenPlus in Bladel is het participatiebedrijf voor de inwoners van de Kempengemeenten. Inwoners die het niet op eigen kracht kunnen, krijgen hulp om in beweging te komen en weer aan het werk te gaan. Bij reguliere werkgevers of op hun eigen locatie.

Taartpunt in fases

Projectleider Jos François vertelt: “Het gebouw van KempenPlus is rond en groot. De renovatie omvat slechts een klein deel van het hele complex. Zie het als een taartpunt. De ontvangstruimte, kantoren, keuken en kantine worden volledig gestript, gerenoveerd en gestyled.”

Kees van de Schoot, monteur: “Het is leuk omdat het een rare bouw is. Een rechte pijp installeren, dat kan tenslotte iedereen. Maar dit is anders, niet rechttoe rechtaan. Dus dat betekent dat je constant moet opletten.”

“Om de renovatie in goede banen te leiden, wordt er in fases gebouwd. Zo hebben de 800 medewerkers geen last van de bouw. Op de plek van de huidige kantine komt de ontvangstruimte met een aantal kantoren. Dit deel valt onder fase I.”

Voor KempenPlus werken we in opdracht van aannemer BMV. Van Hout is verantwoordelijk voor de nieuwe installatie, het luchtbehandelingssysteem en de centrale koeling. Jos: “We maken het meer van deze tijd en uiteraard voldoet straks alles aan de Arbo-regels.”

Fase II start na de zomer. Dan zijn de kantine en de keuken aan de beurt. “Ook komt er een binnentuin” vertelt Jos. “Een gezellige plek voor een pauze of bijkletsen met collega’s.”

Duurzame technieken

Op dit project wordt een 4-pijps warmtepomp geplaatst. Deze luchtwaterwarmtepomp levert tegelijkertijd warmte en koude. Het voordeel van deze pomp is dat een deel van het gebouw verwarmd kan worden en een ander deel gekoeld. Op hetzelfde moment én met 1 apparaat.

Daarnaast komt er een luchtbehandelingsinstallatie met warmte-terug-win (WtW). Door de adviseur, Nelissen, is in het bestek opgenomen dat de bestaande cv-installatie aangevuld wordt met nieuwe technieken. Dit is natuurlijk iets wat wij bij Van Hout goed kunnen.

Jos: “We zorgen dat de installatie voldoet aan de wensen van de klant. In dit geval dus voldoet aan het bestek dat er ligt.”

Ruimte voor ontwikkeling van collega’s

Janus de Kroon (meewerkend voorman) is de schakel tussen de vloer en het kantoor. Naast het project in goede banen leiden, vindt Janus het leuk om mensen te begeleiden. Hij vertelt dan ook enthousiast over Mike van Ekert: “Mike is als junior binnengekomen en je ziet zijn ontwikkeling in kennis en kunde. Ik probeer Mike de ruimte te geven zodat hij nog verder groeit richting meewerkend voorman. Want mensen maken het werk interessant. De techniek, dat komt echt wel goed.”

Grace Blume, tekenaar, ging op werkbezoek bij KempenPlus: “Voor mijn werk is het superfijn om af en toe naar een project te gaan. Dan zie ik hoe het tekenwerk wordt omgezet naar de werkelijkheid. Het is gaaf om te zien hoe de bouw bij KempenPlus vordert. En ik kon meteen een praatje maken met mijn collega’s van de buitendienst. Er wordt hard gewerkt om de planning bij te houden, maar er is ook tijd voor plezier of een geintje.”

Trots op Van Hout en het team

Janus: “We zitten de laatste jaren in een stijgende lijn. We hebben meer vrijheid en we mogen zelf meer invulling geven aan het karwei.” Jos herkent dit en vult aan dat ze daarnaast steeds mooier, eigen en groter werk maken.

Cijfers project KempenPlus

Start uitvoering:            april 2021
Oplevering 1 fase:        september 2021
Oplevering 2e fase:      januari 2022
Oppervlakte:                1.367 m2 begane grond, 607 m2 verdieping

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.