Gebouw TQ, blikvanger van Strijp-T, wordt 100% gasloos

Gebouw TQ is de blikvanger van Strijp-T. In 1960 gebouwd door Philips bood het onderdak aan succesvolle bedrijven als Philips Medical Systems, NXP en ASML. Nu wordt het gigantische gebouw grotendeels gestript en duurzaam verbouwd met behoud van zijn industriële uitstraling. OVVIA is betrokken als adviseur, Van Hout als installateur.

De eigenaar van gebouw TQ koos bewust voor deze combinatie vanwege onze gezamenlijke kennis van comfort, financiële voordelen en duurzaamheidscertificeringen. We lopen voorop in de ontwikkelingen, zetten altijd een stap verder, gaan voor de hoogste kwaliteit en kunnen ervoor zorgen dat onze opdrachtgever de kosten van de installatie(s) al bij de aanschaf terugverdient.

Energieleverancier eruit

Gebouw TQ, met 40.000 vierkante meter – zo’n zes voetbalvelden – een van de grootste gebouwen van Eindhoven. Alle kozijnen worden vervangen door aluminium met dubbel glas. Het pand wordt voorzien van een warmtepomp in plaats van gas gestookte centrale verwarming en op het terrein wordt een nieuwe biomassa energiecentrale gebouwd. Er komt overal led-verlichting en vloerverwarming. Op het dak komen zonnepanelen te liggen. Alles bij elkaar goed voor het hoogste duurzaamheidslabel. Ook komen er onderdoorgangen richting het Gloeilampplantsoen. TQ en de energiecentrale worden ook via een loopbrug – een oude leidingenbrug – verbonden met elkaar.

Een duurzaam TQ, een duurzaam Strijp-T

Het oude Philips fabrieksterrein Strijp-T ondergaat een ingrijpende vernieuwing. Duurzame techniek wordt waar mogelijk gecombineerd met groene financiering, fiscale voordelen en subsidies. Deze helpen om op de meest optimale manier te bewegen van label G naar energielabel A.

Groene financiering

Gedreven door de liefde voor de panden zijn behoud en hergebruik het uitgangspunt. De eerste panden zijn al ‘getransformeerd’. Eerder realiseerde Van Hout een nieuwe duurzamere energievoorziening voor het Strijp-T gebouw Prysmian met een substantiële besparing op de CO2 uitstoot, zonder investering vooraf voor de gebruikers.

Verwachte start van de werkzaamheid is oktober 2017.

Strijp-T is één van de drie voormalige Philips bedrijventerreinen in Eindhoven en ligt in de stad langs het spoor. Doel is dit terrein met haar historisch industrieel karakter te transformeren naar een modern duurzaam groen bedrijvenpark. De verschillende karakteristieke Philips-gebouwen worden met respect voor sfeer en architectuur volledig gerenoveerd en geoptimaliseerd voor duurzame moderne bedrijfsvoering, gericht op innovatieve hightech industrie. Deze inspirerende omgeving biedt voor innovatieve technologische bedrijven een unieke aantrekkelijke bedrijfshuisvesting

Onder: TQ in het Eindhovens Dagblad van 27 oktober 2017

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.