• Home
  • Nieuws
  • Subsidies 2018. Pak die subsidiepot!

Subsidies 2018. Pak die subsidiepot!

Graag helpen we u met de keuze voor de best passende fiscale regeling en subsidie bij het verduurzamen van uw kantoor of bedrijfspand. Ook een maatwerkadvies, energielabel of duurzaamheidscertificaat zoals BREEAM en GPR-gebouw hebben voor ons geen geheimen.

Slim kiezen voor fiscale regelingen en subsidies

2018 biedt volop fiscale regelingen en subsidies voor verduurzaming. Voor duurzame warmteopwekking met een warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel of zonneboiler adviseert Van Hout de ISDE voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Bij deze regeling krijgt u een subsidiebedrag na uitvoering van de maatregel.

Extra stap is extra voordeel

Ook de Energie Investeringsaftrek en Milieu Investeringsaftrek blijven beschikbaar. Hiermee mag u een deel van de investering van de fiscale winst aftrekken, dat tot ruim 13% voordeel kan geven. U kunt de EIA en MIA voor losse maatregelen gebruiken. Beide fiscale regelingen bieden extra voordeel bij grootschalige verduurzaming van een kantoorpand of bedrijfspand naar energielabel B of A. Gezien de toekomstige verplichting om voor kantoren een label C te hebben, loont het direct de stap extra te zetten naar een label B of A.

Wijziging correctiebedrag PV-systemen

Op 13 maart wordt de SDE+ weer opengesteld. Het budget voor dit voorjaar is € 6 miljard. Bij de SDE+ krijgt u tot 15 jaar een subsidie voor opgewekte duurzame energie. Bijvoorbeeld voor PV-systemen 15 jaar lang een bedrag voor iedere opgewekte kWh duurzame elektra. Dit jaar is er een belangrijke wijziging in de correctiebedragen voor PV-systemen met opwekking voor eigen gebruik. Hierdoor valt het voordeel iets lager uit dan voorgaande jaren. Uiteraard behoudt u het voordeel van onafhankelijk zelf elektra opwekken.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Hoeveel kunt u besparen?
Begin met besparen
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.