MIA en Vamil

Wie fiscaal voordelig wil investeren in milieuvriendelijke technieken, kan gebruik maken van MIA en Vamil (Milieu Investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). De regelingen richten zich op investeringen in duurzame gebouwen en milieuvriendelijke producten en processen. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke verlichting, waterbesparende toiletten of het recyclen van regenwater.

De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Bij Mia kunt u als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de
Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G en er mag van 27% tot max 45 % van het
investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar
waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. U betaalt minder belasting.

Milieulijst met slimme én duurzame oplossingen

Elk jaar wordt de MIA-regeling geactualiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om te investeren in de meest milieuvriendelijke oplossingen mét fiscaal voordeel? Bekijk de Milieulijst met een opsomming van alle milieubewuste oplossingen waarop fiscale regelingen van toepassing zijn. Tip: gebruik de zoekfunctie. U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

 

Tijdig aanvragen

Zorg dat u de MIA en Vamil binnen 3 maanden na het geven van een opdracht aanvraagt (schriftelijk of mondeling) via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Meer informatie over het aanvragen van de regelingen vindt u in het stappenplan aanvragen MIA\Vamil. Geen tijd of te weinig kennis? U kunt Van Hout machtigen om de aanvraag voor u te regelen. Neem contact met ons op.

Maximaal gebruik maken van de fiscale voordelen van MIA en Vamil om te voldoen aan de wettelijke eisen en uw gebouw milieuvriendelijker en energiezuiniger te maken? Houd direct bij de opstart van een bouw- of renovatieproject rekening met de geldende eisen en criteria.

Van Hout helpt graag!

Van Hout bewijst dat duurzaam goedkoper is dan conventioneel. De specialisten van Van Hout weten exact hoe u optimaal kunt profiteren van deze fiscale regeling. Eén van de voorwaarden is dat u de verduurzaming doorvoert via de GPR  of BREEAM  normering. Van Hout is erkend BREEAM en GPR-expert in Nederland. Benieuwd hoe Van Hout uw investering in verduurzaming nóg gunstiger maakt? Neem contact op met Van Hout.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.