Subsidieregeling SDE+

Zonnepanelen op het dak?

Weten of u in aanmerking komt voor SDE+ subsidie?

Het budget voor de SDE+ voorjaarsronde 2019 bedraagt € 5 miljard. In 2017 en 2018 was de totale SDE+ subsidie nog 12 miljard over twee openstellingsrondes. In 2019 wordt het totale budget lager en komt waarschijnlijk uit op een totaal van 10 miljard voor duurzame maatregelen.

Van Hout heeft bewezen succesratio

Des te meer reden om te kiezen voor een businesscase via Van Hout. want dankzij ons hoge succesratio krijgen ondernemers (bewezen) tot wel 70% van het investeringsbedrag op duurzame installaties terug. Reden genoeg voor een kop koffie met Van Hout?

Van Hout helpt u om alle benodigde vergunningen en bijlagen op het juiste moment in te dienen. Want de hoogte van uw SDE+ subsidie is sterk afhankelijk van het moment van aanvragen. Onze toegevoegde waarde is een kans van 90% op een succesvolle SDE+ beschikking.

Vul het formulier in. U ontvangt een uitgewerkt voorbeeld van een investering met subsidie, een inschrijfformulier en een stappenplan. Wij beoordelen of uw project in aanmerking komt voor subsidie en wat de subsidie u oplevert. Natuurlijk helpen wij om de subsidie op het juiste moment aan te vragen.

SDE+ voorjaarsronde 2019

De eerste ronde is geopend van 12 maart tot en met 4 april 2019.  De SDE+ maakt de uitrol van hernieuwbare energie versneld mogelijk. Bij de SDE+ krijgt u tot 15 jaar een subsidie voor opgewekte duurzame energie. Bijvoorbeeld voor PV-systemen: 15 jaar lang een bedrag voor iedere opgewekte kWh duurzame elektra.

U bent al een zakelijke verbruiker met grootverbruikersaansluiting bij een elektriciteitverbruik van >75.000kWh per jaar of een dakoppervlakte >400m2.

Vijf weetjes over SDE+ 2019

 1. SDE+ subsidie 2019 vult gat energieprijs
  De kostprijs voor ‘grijze’ energie is lager dan de kostprijs voor duurzaam opgewekte energie. Met de SDE+ dicht de overheid dit gat. Hoe groter het verschil tussen de kostprijs tussen grijs en groen opgewekte energie, hoe hoger de mogelijke SDE+ bijdrage.
 2. Hoogte SDE+ subsidie afhankelijk van moment aanvragen
  Het moment van aanvragen bepaalt voor een groot deel hoeveel subsidie u krijgt. In 2019 gebeurt de openstelling in tijdvakken. Hoe later u de aanvraag indient, hoe hoger het basisbedrag dat u kunt krijgen. Het is dus zaak om de aanvraag op het juiste moment te doen.
 3. Tijdig SDE+ subsidie aanvragen loont
  Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst totdat de subsidiepot voor het betreffende tijdvak leeg is. In de voorgaande jaren is meer subsidie aangevraagd dan beschikbaar was. Honorering van te laat ingediende aanvragen is uitgesloten.
 4. SDE+ subsidie 2019 technologieën concurreren op kostprijs
  Per ronde is er sprake van één integraal budgetplafond voor alle technologieën, waarbinnen de technologieën op basis van de kostprijs concurreren om beschikbare middelen.
 5. SDE+ subsidie loopt voor de levensduur van de installatie
  Als u in 2019 een SDE+ bijdrage krijgt voor een installatie (zonnepanelen, windmolen, biomassaketel) met een levensduur van 15 jaar, dan krijgt u de 14 opvolgende jaren automatisch ook een SDE+ bijdrage. De hoogte is variabel omdat deze afhankelijk is van de prijs voor grijze energie.

Interesse om SDE+ subsidie aan te vragen voor een project?

Van Hout helpt u om alle benodigde vergunningen en bijlagen op het juiste moment in te dienen. Stel de aanvraag niet uit, neem vandaag nog contact op met Van Hout: 040 253 23 52 of gebruik dit formulier.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.