Subsidieregeling SDE+

De SDE+ 2018 heeft twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De periode van de openstelling najaarsronde 2018 is langer, namelijk van 2 oktober 09.00 tot 8 november 17.00 uur.

Het budget voor de SDE+ najaarsronde 2018 bedraagt € 6 miljard.

Dankzij ons hoge succesratio krijgen ondernemers tot wel 70% van het investeringsbedrag op duurzame installaties terug.

Interesse om SDE+ subsidie aan te vragen voor een duurzaam project?

Bij de SDE+ krijgt u tot 15 jaar een subsidie voor opgewekte duurzame energie. Bijvoorbeeld voor PV-systemen: 15 jaar lang een bedrag voor iedere opgewekte kWh duurzame elektra.

Weten of u in aanmerking komt voor SDE+ subsidie?

Van Hout helpt u om alle benodigde vergunningen en bijlagen op het juiste moment in te dienen. Want de hoogte van uw SDE+ subsidie is sterk afhankelijk van het moment van aanvragen. Vul het formulier in. U ontvangt een uitgewerkt voorbeeld van een investering met subsidie, een inschrijfformulier en een stappenplan. Wij beoordelen of uw project in aanmerking komt voor subsidie en wat de subsidie u oplevert. Natuurlijk helpen wij om de subsidie op het juiste moment aan te vragen.

3 vragen 5 minuten 6 miljard subsidie

 

 

U bent al een zakelijke verbruiker met grootverbruikersaansluiting bij een elektriciteitverbruik van >75.000kWh per jaar of een dakoppervlakte >400m2.

SDE+ 2018

De afgelopen jaren heeft Van Hout met klanten gewerkt aan een goed onderbouwde projectomschrijving inclusief gedetailleerde haalbaarheidsstudie en terugverdienmodellen. Onze toegevoegde waarde is een kans van 90% op een succesvolle SDE+ beschikking. Nooit eerder is er zoveel SDE+ subsidie beschikbaar gesteld als in 2017 en 2018. We vangen verschillende signalen op dat de verdeling elk jaar een stuk minder gunstig wordt. Reden genoeg voor een kop koffie met Van Hout?

12 miljard euro subsidie 

Voor de eerste helft van 2018 is 6 miljard euro subsidie beschikbaar om duurzame energieproductie te bevorderen. De geruchten gaan dat hetzelfde bedrag voor de tweede helft van 2018 beschikbaar komt. Het gaat bijvoorbeeld om zonnepanelen, windmolens of biomassaketels. Dit enorme bedrag komt uit de pot SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). Bedrijven en instellingen kunnen de subsidie aanvragen voor biomassa, geothermie, water, wind, zon-thermisch en zon-PV. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ziet toe op de juiste toekenningen. Voor iedereen die duurzaam wil investeren in energieproductie, zetten we de 5 belangrijkste weetjes op een rij.

Vijf weetjes over SDE+ 2018

 1. SDE+ subsidie 2018 vult gat energieprijs
  De kostprijs voor ‘grijze’ energie is lager dan de kostprijs voor duurzaam opgewekte energie. Met de SDE+ dicht de overheid dit gat. Hoe groter het verschil tussen de kostprijs tussen grijs en groen opgewekte energie, hoe hoger de mogelijke SDE+ bijdrage.
 2. Hoogte SDE+ subsidie afhankelijk van moment aanvragen
  Het moment van aanvragen bepaalt voor een groot deel hoeveel subsidie u krijgt. In 2018 gebeurt de openstelling in 2 tijdvakken. De eerste openstelling is van 13 maart tot en met 5 april. De tweede openstelling in het najaar van 2018. Hoe later u de aanvraag indient, hoe hoger het basisbedrag dat u kunt krijgen. Het is dus zaak om de aanvraag op het juiste moment te doen.
 3. Tijdig SDE+ subsidie aanvragen loont
  Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst totdat de subsidiepot voor het betreffende tijdvak leeg is. In de voorgaande jaren is meer subsidie aangevraagd dan beschikbaar was. Honorering van te laat ingediende aanvragen is uitgesloten.
 4. Hoogte SDE+ subsidie 2018 wordt per technologie apart berekend
  Voor elke technologie geldt een maximum basisbedrag. Van Hout berekent vanaf welk basisbedrag de investering rendabel is.
 5. SDE+ subsidie loopt voor de levensduur van de installatie
  Als u in 2018 een SDE+ bijdrage krijgt voor een installatie (zonnepanelen, windmolen, biomassaketel) met een levensduur van 15 jaar, dan krijgt u de 14 opvolgende jaren automatisch ook een SDE+ bijdrage. De hoogte is variabel omdat deze afhankelijk is van de prijs voor grijze energie.

Heeft u interesse om SDE+ subsidie aan te vragen voor een project?

Van Hout helpt u om alle benodigde vergunningen en bijlagen op het juiste moment in te dienen. Stel de aanvraag niet uit, neem vandaag nog contact op met Van Hout: 040 253 23 52 of gebruik dit formulier.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
De Run 5443,
5504 DG Veldhoven
(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Routebeschrijving >
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.