Energielabel EPA-U

Meer inzicht in de energieprestaties van uw gebouw? Het energieverbruik van uw bedrijfspand verminderen? Dan is het Energielabel voor gebouwen een prima hulpmiddel om te bepalen welke duurzame maatregelen u kunt nemen. Per 1 januari 2015 moeten eigenaren van utiliteitsgebouwen een EPA-U energielabel overhandigen bij de verhuur of verkoop van hun pand.

EPA-U Energielabel

Het Energielabel komt voort uit de Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen en woningen, de EPBD. EPBD staat voor Energy Performance of Buildings Directive. Een Energielabel is verplicht bij bouw, verkoop of verhuur. Denk aan commercieel vastgoed en bedrijfshallen, maar ook aan maatschappelijk vastgoed zoals gezondheidszorggebouwen, scholen en sportgebouwen. Voor maatschappelijk vastgoed geldt zelfs een speciale verplichting: in het gebouw moet het Energielabel duidelijk zichtbaar zijn voor het publiek.

Energielabel en Maatwerkadvies

Het Energielabel komt niet in de plaats van het Maatwerkadvies (EPA). Bij het Energielabel krijgt u een aantal energiebesparende adviezen. Dit is een lijst met mogelijke standaardmaatregelen die uw gebouw of woning energiezuiniger maken. Deze lijst wordt niet specifiek voor u opgesteld.

Een Maatwerkadvies beoordeelt specifiek de maatregelen om de energiezuinigheid te verbeteren. Van Hout neemt daarbij ook de investering en terugverdientijd van elke maatregel mee. U kunt dus bijvoorbeeld naar aanleiding van het Energielabel een Maatwerkadvies aanvragen. Onze adviseur bekijkt graag samen met u de mogelijkheden om uw gebouw energiezuiniger te maken.

Van Hout brengt samenhang

energie-besparenDe verantwoordelijkheid voor een Energielabel ligt bij de eigenaar/beheerder van het gebouw. Van Hout is gecertificeerd EPA-U adviseur. Wij laten u graag zien dat energie besparen en verduurzamen eigenlijk gewoon draait om gezond verstand.Door uw gebouw van een Energielabel te voorzien, bent u de concurrentie op de vastgoedmarkt een stap voor. De kopende of hurende partij besteedt namelijk steeds vaker aandacht aan de energiekosten.

Om het juiste energielabel te krijgen is een EPA-U energielabel nodig. Van Hout is gecertificeerd (licentie BRL9500-U) om de keuringen uit te voeren, een rapport op te stellen en uw bedrijfspand af te melden bij de RVO. En…Van Hout is de goedkoopste aanbieder in Nederland.

Lees alles over de aanvraag en kosten van een Energielabel voor kantoor en bedrijfspand 

Of vraag direct een offerte voor een Energielabel aan


Energielabel voor woningen

*De onderstaande informatie is geplaatst uit service-overwegingen.*

Van Hout voert de certificering van woningen niet zelf uit. Mocht u vragen hebben, of op zoek zijn naar een betrouwbare dienstverlener, dan helpen wij u graag.

Begin 2015 krijgen alle woningeigenaren zonder Energielabel van het ministerie van Binnenlandse Zaken een voorlopig Energielabel toegekend op basis van de reeds bekende beschikbare woningkenmerken. Het voorlopige Energielabel moet bij verkoop van de woning verplicht omgezet worden naar een definitief Energielabel. Is er bij verkoop geen definitief label aanwezig, of klopt de informatie niet, dan geldt een boete die kan oplopen tot €400,-.

Stapsgewijze aanvraag voor woningeigenaren

  • Doe via DigiD een aanvraag om het voorlopige Energielabel om te zetten naar een definitief Energielabel
  • In een webapplicatie kunt u de eigenschappen van de woning die niet kloppen aanpassen.
  • Sommige woningkenmerken moeten worden onderbouwd door middel van bewijsstukken.
  • Een Energielabeldeskundige moet de aangeleverde bewijsstukken controleren en certificeren. De deskundige legt de beoordeling en alle daarop betrekking hebbende correspondentie vast in de webapplicatie.
  • Na certificering van de bewijsstukken en een akkoordverklaring door de verkoper wordt een definitief Energielabel geregistreerd, gegenereerd en door RVO.nl afgegeven. Zijn de bewijsstukken niet akkoord, dan verzoekt de erkende Energielabeldeskundige de verkoper om aanvullende bewijsstukken toe te voegen. Kan de verkoper geen (goed) bewijsstuk aanleveren, dan wordt voor dit kenmerk de waarde ten tijde van de bouw aangehouden.
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.