Subsidieregeling ISDE

Met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van onder meer warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, etc. De regeling is voor particulieren en zakelijke gebruikers. ISDE valt onder de verantwoordelijkheid van de ministers van Financiën en Economische Zaken (EZ). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert deze regeling uit.

Wanneer kunt u profiteren van ISDE ?

Als zakelijke gebruiker kunt u profiteren van ISDE als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U heeft een onderneming met KvK nummer
  • U investeert in een bedrijfsmiddel dat op de apparatenlijsten staat
  • De installatie voldoet aan de minimum gestelde aanschafkosten
  • De installatie voldoet aan de technische eisen voor de ISDE regeling

Welke kosten komen in aanmerking

U kunt ISDE regeling gebruiken als vermindering op de kosten van bedrijfsmiddelen die aan de technische eisen voldoen. De ISDE-regeling kan voor aantal categorieën energie-opwekkers worden aangevraagd, bijvoorbeeld: warmtepompen, zonneboilers, pv panelen. Er kan per categorie voor meerdere apparaten subsidie worden aangevraagd.

Stappenplan

U meldt uw investering digitaal via het eLoket van RVO.nl. Het is belangrijk dat u de subsidie aanvraag op tijd indient omdat een reactie tot 8 weken kan duren. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van onze kennis en Van Hout machtigen om de melding te doen en de subsidie aan te vragen.

Als uw investering voor ISDE in aanmerking komt, ontvangt u een verklaring. Op deze verklaring staat het bedrag dat voldoet aan de ISDE. Na de betaling en installatie vraag u vaststelling van de subsidie bij het RVO. De hoogte van het investeringsbedrag van de ISDE-verklaring wordt na vaststelling uitgekeerd. Een voorschot is mogelijk als u kunt bewijzen dat de apparaten zijn aangeschaft en geïnstalleerd.

Maarten van Heeswijk, senior engineer Van Hout: “Voor elk project ontwerpen we installaties naar wens van onze klant, die energiezuinig en CO2-besparend zijn. Daarnaast maken we optimaal gebruik van de fiscale voordelen die mogelijk zijn. Voor het welnesscomplex in Oosterhout hebben we daarmee het maximale gehaald uit de Energie-investeringsaftrek ofwel EIA met 55% fiscaal voordeel op bijvoorbeeld de WKK, verlichting, warmteterugwinning en energiezuinige pompen. Een subsidie voor de aanschaf van de biomassaketel via de ISDE, subsidie op zonnepanelen via de SDE+ en de overige investeringskosten zijn via de groenregeling voor 27% aftrekbaar van de fiscale winst.

Randvoorwaarden

Voor het bedrijfsmiddel waarvoor de ISDE is aangevraagd, mag geen aanvraag zijn ingediend voor een EIA, SDE ++ of sportsubsidie. Vooral bij de vervanging van oude installaties is deze subsidie erg voordelig. Het totale beschikbare subsidiebedrag voor particulieren en zakelijke gebruikers in 2023 is 350 miljoen euro. Dus wees er wel snel bij!

In aanmerking komen voor de ISDE subsidie?

Dankzij onze ervaring en expertise op het gebied van risicobeheersing is de kans op een succesvolle ISDE beschikking hoog als u indient via Van Hout. Wij helpen u met een goed onderbouwde projectomschrijving. Dus stel de aanvraag niet uit, neem vandaag nog contact op met Van Hout!

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.