• Home
  • Nieuws
  • Subsidie voor duurzame en frisse scholen

Subsidie voor duurzame en frisse scholen

Het subsidiekader ‘Extern advies verduurzaming scholen’ is opengesteld. Wat betekent dat voor u?

  • Bent u bestuurder van een onderwijsinstelling?
  • Dan kunt u nu subsidie aanvragen op het inhuren van externe expertise.
  • De externe expert helpt u de school/scholenvoorraad te verduurzamen en verfrissen.

De sust-dekker-1bsidie geldt voor 50% van de advieskosten tot een maximum van € 3.500. Hiervan kunnen honderdvijftig schoolbesturen gebruik maken.

“Het verbeteren van het binnenklimaat op school of het groener maken van het gebouw is vaak een behoorlijke klus. Met hulp van experts wordt het voor scholen makkelijker om verbeteringen door te voeren”, zegt staatssecretaris Dekker (Onderwijs). “Schone lucht, een lage energierekening en een prettig werkklimaat is voor iedereen winst.”

De partners van de Green Deal Scholen hebben een lijst van adviseurs ter inspiratie. Zoekt u een betrouwbare adviseur die u helpt bij het verduurzamen van uw school, dan kunt u deze lijst raadplegen op www.greendealscholen.nl. Van Hout adviseurs en installateurs staat ook op de lijst. (En daar zijn we natuurlijk best trots op.)

Energiekosten onnodig hoog

Een slechte kwaliteit van het binnenmilieu kan bij kinderen en leerkrachten leiden tot gezondheidsklachten. Bij de meerderheid van de scholen zijn de CO2-concentratie en binnentemperatuur te hoog. Dit is een aanwijzing voor onvoldoende ventilatie en een slechte luchtkwaliteit. Andere veel voorkomende binnenmilieuproblemen zijn tochtklachten in de winter en problemen met akoestiek, daglicht en verlichting.

Naast het slechte binnenklimaat, leidt ook het energiegebruik tot zorgen. Slechts 6 procent van de 9.000 scholen heeft een energielabel. Van die scholen heeft driekwart een label C of slechter. Een kwart zit zelfs op het meest onzuinige energielabel G. Daardoor is de rekening die scholen voor gas en elektra betalen onnodig hoog en gaat er geld verloren dat beter besteed kan worden aan onderwijs.

De adviseurs van Van Hout helpen u met toekomstgericht, energiebesparend én kostenbesparend advies over de verduurzaming van uw school.

basisschool de regenboog eindhoven

Neem vrijblijvend contact met ons op of bel voor meer informatie en een goed gesprek: 040 – 253 23 52.

Meer informatie over de subsidieregeling vindt u op de website www.greendealscholen.nl en op de website www.rvo.nl/gds.

 

De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.