Prefabricage

Samen slimmer werken door succesvol prefabben

Prefabricage of prefab zijn woorden die in de techniek regelmatig worden gebruikt. Prefabricage houdt in dat we producten eerst in de werkplaats maken voordat ze naar de locatie gaan waar ze worden gebruikt. Het doel is om de doorlooptijd op een project te verkorten.

Voordelen prefabricage

Eén van de kartrekkers op het thema prefabricage bij Van Hout is projectleider Roy Willems: “Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het prefabben. Natuurlijk kan dat niet van de ene op de andere dag. Dit vraagt een stukje omdenken, bij iedereen.”

We kozen voor een experiment om de meerwaarde van prefabricage voor ons bedrijf, de medewerkers en klanten te onderzoeken. Beide meetmomenten was de totale doorlooptijd 56 procent korter. De tweede keer verbeterde ook de kwaliteit aanzienlijk. Sterker nog, deze was beter dan tijdens de nulmeting. Lees het artikel

Enthousiast: “We gaan deze uitdaging aan, zodat we in de toekomst nog sneller kunnen schakelen. En sneller en slimmer kunnen inspringen op veranderingen. Want door zelf te prefabben, zijn we minder afhankelijk van levertijden en kunnen we bij wijze van spreken op dezelfde dag nog starten. Met prefabricage verkorten we ook de doorlooptijd van een project en kunnen we onze werkzaamheden in een ideale omgeving voorbereiden.

Meerwaarde voor de klant

“Dat is ook de grootste meerwaarde voor de klant. Dankzij prefabricage kunnen we de doorlooptijd op het project zelf verkorten tot wel 80 procent. Het is overigens niet zo dat er in totaal 80 procent minder uren worden besteed, want er gaan meer uren zitten in de voorbereiding.”

Meerwaarde voor onze monteurs

“Dankzij prefabricage kunnen onze monteurs écht toegevoegde waarde leveren (en dat zien onze klanten ook). Zij worden namelijk vrolijk van monteren. Niet van lopen om spullen te halen of bellen om te achterhalen hoe het precies zit. Het idee van prefab is dat zij compleet voorbereid op pad kunnen en altijd het juiste gereedschap bij de hand hebben. Geen gepuzzel en alles is duidelijk aan de hand van een tekening.”

“Waarom op de open, stoffige, koude bouw werken als we het ook in de werkplaats kunnen maken?”

“Daarnaast kunnen we onze monteurs optimaal inzetten. Er zijn namelijk meer mogelijkheden om het werk te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Sommige mensen genieten van het werk op locatie terwijl anderen zich juist prima voelen in de werkplaats. Maar ook als iemand door ziekte (tijdelijk) niet op de bouw kan werken, biedt prefabricage mogelijkheden omdat de werkomstandigheden optimaal zijn.”

Positief effect

“Er zijn al verschillende projecten waar we de meerwaarde van prefabricage hebben bewezen. Dankzij een eenduidige manier van werken, weten mensen beter waar ze aan toe zijn, verspillen we minder tijd aan nevenzaken en is er meer tijd voor het werk waar we écht gelukkig van worden.”

Wil je weten wat de meerwaarde is van prefabricage voor jouw bedrijf? Neem contact op, dan drinken we samen een kop koffie.

Meer rendementsversnellers ontdekken? Lees over BIM en Lean.

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.