• Home
  • Nieuws
  • Voorjaarsronde SDE+ 2020: 2 miljard extra subsidie beschikbaar

Voorjaarsronde SDE+ 2020: 2 miljard extra subsidie beschikbaar

Minister Wiebes meldt 2 miljard euro extra beschikbaar te stellen voor de voorjaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). De minister ziet extra kansen voor zonnepanelen.

Vooruitlopend op de maatregelen gericht op het reduceren van de emissies van broeikasgassen (Urgenda-vonnis) heeft Wiebes besloten om een deel van het beschikbare budget voor de SDE+(+) naar voren te halen. Hierdoor is het mogelijk om het budget voor de voorjaarsronde op te hogen met 2 miljard euro naar 4 miljard euro. Omdat de voorjaarsronde op 17 maart al open gaat, kondigt Wiebes deze maatregel nu al aan.

Groot aantal projecten snel te realiseren
De afgelopen periode is volgens Wiebes gebleken dat er een groot aantal projecten is dat op relatief korte termijn een kosteneffectieve bijdrage kan leveren aan de verdere verduurzaming van de energietransitie en daarmee aan de invulling van het Urgenda-vonnis en de doelstelling voor hernieuwbare energie.

‘Door het budget voor de voorjaarsronde te verhogen kan een groter deel van de beschikbare projecten met een korte realisatietermijn, zoals zon-pv-projecten, snel gerealiseerd worden. Op deze manier kunnen tevens projecten die in de najaarsronde van 2019 niet konden worden gehonoreerd alsnog op korte termijn kans maken op subsidie.’

Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat

Onlangs stelde minister Wiebes nog dat hij het budget van de najaarsronde 2019, waarvoor 6.000 SDE+-projecten voor zonnepanelen op daken worden afgewezen, niet met terugwerkende kracht kan en wil verhogen.

Voor de najaarsronde SDE+ 2019 ontving RVO.nl 7.525 subsidieaanvragen voor hernieuwbare-energieprojecten. Hiervan heeft de organisatie ruim 90 procent afgehandeld. Op dit moment beoordeelt men de overgebleven aanvragen.

Wil je bij de voorjaarsronde SDE+ 2020 een subsidieaanvraag indienen, dan moet er een transportindicatie van de netbeheerder meegestuurd worden. Van Hout is van alle eisen en regels op de hoogte.

Wij regelen uw SDE+ subsidieaanvraag voor een vast laag bedrag en helpen om de benodigde vergunningen en bijlagen op het juiste moment in te dienen.  Dankzij onze kennis en inzet halen we tot wel 95% van de SDE+ subsidieaanvragen succesvol binnen.  Vraag een offerte aan.

Kies ook voor een groen dak zodat we samen onze regio verduurzamen! Lees de verhalen van bedrijven, gemeentes en zorginstellingen die eerder kozen voor zonnepanelen van Van Hout met SDE+ subsidie.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.