• Home
  • Nieuws
  • Royal Agio Duizel behaalt 1e Outstanding Bespoke-oplevercertificaat van Nederland!

Royal Agio Duizel behaalt 1e Outstanding Bespoke-oplevercertificaat van Nederland!

Royal Agio Cigars in Duizel behaalde voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor met productiehallen het hoogst mogelijke BREEAMcertificaat OUTSTANDING (5 sterren).

BREEAM op maat

Naast de complete renovatie van het bestaande kantoorgebouw tot nieuw hoofdkantoor, werden compleet nieuwe productiehallen gebouwd van ongeveer 10.000 m2. Vanwege het laboratorium voor de kwaliteitscontrole van de producten (sigaren) moest voor het project een zogenaamde Bespokeprocedure (maatwerkprocedure) gevolgd worden.

Internationale award

Met de behaalde BREEAMeindscore van 87,1% voor de opleverfase is het de 1e keer dat in Nederland een Bespoke-project een Outstanding-oplevercertificaat behaalt. Het project won in 2017 al de International BREEAM Award in de categorie ‘Mixed Use & Other Buildings’.

Outstanding nieuwbouw

Onder begeleiding van Van Hout adviseurs en installateurs als BREEAM Expert zijn tal van duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd. Zo is meer dan 4.000 m2 aan zonnepanelen geplaatst (ca. 700 kWp) en is gekozen voor LEDverlichting in combinatie met daglichtschakeling en bewegingsmelders. Voor de klimaatbeheersing in het kantoor is een laag temperatuur elektrische warmtepomp toegepast. Bij de ventilatie van zowel het kantoor als de productiehallen wordt met behulp van een warmtewiel warmte en koude teruggewonnen uit de afvoerlucht. Door toepassing van waterbesparende toiletten en duurzame installaties is verdere besparing op energieen waterverbruik bereikt.

Wij zijn erg trots dat we aan dit project hebben mogen meewerken en feliciteren Royal Agio Cigars met het behaalde eindresultaat!

Lees meer over de outstanding nieuwbouw voor Royal Agio Cigars

Lees alles over de installaties en duurzame maatregelen

 

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.