commercieel vastgoed

Meer rendement voor Royal Agio Cigars

Van Hout adviseurs en installateurs is in bouwteam gevraagd voor het grootschalig nieuwbouw- en renovatieproject voor Royal Agio Cigars. Alle installatietechnische voorzieningen worden verzorgd door Van Hout, in nauwe samenwerking met onder andere bouwbedrijf Remmers. Op basis van het adviestraject dat voorafging hebben wij berekend dat de CO2-reductie 50% zal bedragen, vergeleken met de oorspronkelijke voorstellen die waren gebaseerd op de huidige regelgeving. Het nieuwe hoofdkantoor van Agio Cigars wordt het zesde gebouw in Nederland dat het certificaat BREEAM Outstanding draagt, in de categorie Industrie en Kantoor.

Laatste nieuws 22-2-18: Royal Agio Cigars in Duizel behaalt 1e BREEAM Outstanding Bespoke-oplevercertificaat van Nederland!

Het hoofdkantoor in Duizel is de thuisbasis voor verschillende afdelingen: Marketing & Sales, Finance & Administration, Human Resources, Technical Services en Quality Control. Deze afdelingen dragen zorg voor de jaarlijkse productie van 750 miljoen sigaren, die worden verkocht in meer dan 100 landen wereldwijd. De productie vindt plaats in België, Dominicaanse Republiek en Sri Lanka, maar alle sigaren ondergaan een laatste bewerking in Duizel voordat ze worden opgeslagen en verscheept. Op installatiegebied zijn er dus tal van mooie uitdagingen voor Van Hout, om te zorgen voor een binnenklimaat waarin zowel de medewerkers als de producten van Agio optimaal kunnen renderen.

Artist impression nieuwbouw Royal Agio Cigars

Artist impression nieuwbouw Royal Agio Cigars

Type installatietechniek per bedrijfsonderdeel

Opslagruimtes

 • In zo’n 9000 m2 bestaande en nieuw bouw worden alle klimaat- en procesvoorzieningen vervangen, zoals warmte-, stoom- en persluchtinstallaties.
 • De klimatisering in magazijn en opslag wordt zodanig opgezet dat de ruimtes vergelijkbaar zijn met een humidor (de bewaarkist voor sigaren).
 • Er is een aparte ruimte ingericht voor de opslag van speciale dure sigaren (de zgn Longfiller). Voor de conditionering van deze ruimte is voorzien in lokale bevochtiging.

Kantoren

Het over twee verdiepingen verdeelde kantooroppervlak van 5000 m2 wordt volledig voorzien van duurzame klimaatbeheersing. Het systeem omvat onder andere:

 • Vraaggestuurde regeling: koeling en verwarming per ruimte instelbaar;
 • A-klasse binnenklimaat dankzij klimaatplafonds en 100% verse lucht. Het zogeheten ‘thermisch comfort’ stijgt hierdoor aanzienlijk: de CO2-waarde blijft onder de 800ppm*, wat resulteert in een toename van het concentratievermogen;
 • Door middel van CO2-meting wordt per ruimte de ventilatiestand bepaald. Zo wordt de luchtkwaliteit voortdurend aangepast aan het aantal gebruikers in de ruimte.

 Productiefaciliteiten

 • Hoogwaardig binnenklimaat door middel van duurzame bevochtiging, verwarming, koeling en ventilatie;
 • Persluchtinstallaties voor productiedoeleinden.

Datacenter

Door middel van zonnepanelen zal onder andere het datacenter van duurzame stroom worden voorzien. De NOx-uitstoot (stikstofdioxiden) van het hele complex zal minder dan 35mg/kWh zijn.

R&D Laboratorium

Het nieuwe onderkomen van de R&D-afdeling wordt voorzien van de modernste techniek afzuiging in de zuurkasten en een installatie voor extra bevochtiging. Zo ontstaat een ideaal klimaat voor onderzoek en gezond werken

Algemeen

 • Het gehele complex wordt voorzien van een lage temperatuur vloerverwarming door middel van een warmtepomp, voor optimale inzet van duurzame warmte. Het systeem wordt gecombineerd met hoge temperatuurkoeling voor koude in de zomermaanden.
 • Van Hout installeert een nieuwe keuken en alle sanitaire voorzieningen. Hemelwater zal deels worden gebruikt om de toiletten door te spoelen (grijswatercircuit)
 • Het overige regenwater zal worden hergebruikt voor irrigatie van de omliggende tuin
 • In het gehele complex wordt een sprinklerinstallatie geplaatst
 • Het gebouw wordt zeer luchtdicht en hoogwaardig gebouwd. Van Hout zal dit uitgebreid testen voor oplevering, om de kwaliteit en de prestatie van de klimaattechniek te borgen.

logo
Het project voor Royal Agio Cigars past binnen de visie en missie van Van Hout op het gebied van duurzaamheid. Tijdens iedere opdracht streven wij naar CO2-reductie, besteden we aandacht aan de eindigheid van fossiele grondstoffen en willen we een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Daardoor helpen wij opdrachtgevers duurzamer en zelfredzaam te worden, met een betere concurrentiepositie en meer rendement als resultaat. Het resulteert tevens in maximale fiscale voordelen voor de opdrachtgever; Royal Agio Cigars kan bijvoorbeeld gebruik maken van MIA en Vamil. Van Hout biedt hierbij alle benodigde begeleiding en is de coördinerende partij voor wat betreft het BREEAM certificeringstraject.

Voor Royal Agio Cigars resulteert dit in de volgende feiten en cijfers, die worden afgegeven met een Van Hout Garantie:

 • CO2-reductie van 50%
 • Energieneutraal datacenter
 • Besparing op energieverbruik van 20%
 • Zesde gebouw in Nederland met een BREEAM outstanding-certificering
 • Totaal fiscaal voordeel van 1.4 miljoen euro
 • ROI van 180%


Partners gedurende dit project

Bouwbedrijf
Remmers Bouwgroep, Tilburg

Elektrotechniek
Mansveld Projecten & Services, Eindhoven

Architect
Paul Goltstein, Bo.2 architectuur en stedenbouw

Projectbegeleiding
Peutz

Qua engineering, building en construction werken wij op basis van lean methodieken. Dit zorgt voor significant kortere doorlooptijden, zodat Royal Agio Cigars het gebouw sneller in gebruik kan nemen. De berekeningen voor wat betreft verbruik, besparing en rendement worden door Van Hout berekend op basis van nauwkeurige 3D-tekenmodellen en simulaties. In dit geval hebben wij vanuit onze visie een verbeteringsslag gemaakt op basis van het DO+

Wilt u ook kunnen bouwen op een installatiepartner die op ieder vlak gaat voor meer rendement? Wij gaan graag met u in gesprek.

 

* Een waarde van 800 PPM staat gelijk aan 0,03% kooldioxide per 1000 liter lucht. Dit geldt als de optimale waarde in de verhouding tussen klimaat en kosten. Is het percentage hoger dan 0,03, dan wordt de luchtkwaliteit als ‘onfris’ ervaren. Loopt het percentage kooldioxide hoger op, dan ervaart men de lucht als snel als bedompt of benauwd. Dit heeft dus niet zozeer met de temperatuur en vochtigheid te maken, maar met verontreinigingen in de lucht.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.