Unieke oproep gemeente Eindhoven

Gemeente Eindhoven doet een unieke oproep aan bedrijven om zonnepanelen te plaatsen.

Jan van der Meer, wethouder duurzaamheid en openbare ruimte gemeente Eindhoven: “We hebben gewoon de grootste aangeschreven en als het niet kan dan horen we dat wel.”

De gemeente doet een beroep op eigenaren met een grote dakoppervlakte om deze vol te leggen met zonnepanelen. “Als we zonne-energie een belangrijke plek willen geven in onze energievoorziening dan moeten grote lege daken wel worden ingezet daarvoor”, aldus wethouder duurzaamheid Jan van der Meer.

Deze extreme zomer hebben we klimaatverandering in het gezicht gekeken. Van der Meer: “Klimaatverandering is van iets heel abstracts veranderd in iets tastbaars. En om erger te voorkomen moeten we wereldwijd aan de slag om over te schakelen op duurzame energie zodat we geen fossiele brandstoffen meer hoeven te verbranden. Zo ook in Eindhoven.”

In Eindhoven zijn al 115.000 zonnepanelen geplaatst.
Het streven is 250.000 in 2020.

In de brief van de wethouder worden tips gegeven aan de bedrijven en instellingen om subsidie aan te vragen, de daken te verhuren aan derde partijen die zonne-installaties exploiteren of om zelf aan te slag te gaan. De wethouder gaat ook persoonlijk met een aantal bedrijven in gesprek om hen te motiveren mee te doen. Hij zal regelmatig de bedrijven blijven benaderen met ze met als streven om alle 250 daken vol te krijgen aan het eind van deze collegeperiode.

Subsidie

Zakelijke verbruikers van elektriciteit komen in aanmerking voor de SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie). Op die manier kan de investering voor de zonnepanelen binnen de looptijd van de subsidie worden terugverdiend. Daarna leveren de panelen nog ongeveer 10 jaar ‘gratis’ duurzame energie op. In het najaar start een nieuwe inschrijfronde voor de SDE-subsidie. De gemeente adviseert grootverbruikers in de stad met een geschikt dakoppervlak om gebruik te maken van deze subsidie.

Direct weten of u in aanmerking komt voor SDE+ subsidie? Van Hout helpt u om alle benodigde vergunningen en bijlagen op het juiste moment in te dienen.De hoogte van uw SDE+ subsidie is sterk afhankelijk van het moment van aanvragen. Vul het formulier in. U ontvangt een uitgewerkt voorbeeld van een investering met subsidie, een inschrijfformulier en een stappenplan. Wij beoordelen of uw project in aanmerking komt voor subsidie en wat de subsidie u oplevert. Natuurlijk helpen wij om de subsidie op het juiste moment aan te vragen.

Dankzij ons hoge succesratio krijgen ondernemers tot wel 70% van het investeringsbedrag op duurzame installaties terug.

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.