• Home
  • Nieuws
  • Jan van Hout spreekt met minister Eric Wiebes over Klimaatakkoord

Jan van Hout spreekt met minister Eric Wiebes over Klimaatakkoord

In de aanwezigheid van Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat sprak de techniekbranche formeel haar commitment uit ter ondersteuning van het Klimaatakkoord. Jan van Hout, directeur van Van Hout adviseurs en installateurs uit Veldhoven was één van de sprekers. Hij vertelde waarom de installatiebranche met duurzame energietechnieken een belangrijke bijdrage levert aan het reduceren van de CO2-uitstoot met 49% in 2030.

Minister Wiebes is positief over de inzet van de techniekbranche

Naast Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat kwamen meerdere kopstukken aan het woord waaronder Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad en Diederik Samsom, voorzitter van de tafel Gebouwde Omgeving.

Bekijk het filmpje met oneliners van de #klimaataanpakkers

V.l.n.r. Ed Nijpels, Jan van Hout en Diederik Samsom

Op weg naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving

Jan van Hout kon niet wachten om zijn verhaal te vertellen: “Verduurzamen in geen kwestie van moeten. De praktijk bewijst dat het verduurzamen van gebouwen altijd een gezonde en positieve businesscase oplevert.”

“Juist voor onze klanten biedt het Klimaatakkoord structuur: Naast een reguliere vraag kunnen we ook een duurzaam alternatief neerleggen. Zo laten we zien dat het duurzame alternatief een betere, goedkopere en comfortabelere manier is om de vraag van onze klant te beantwoorden.”

“Wij willen graag ontzorgconcepten bieden, one-stop shop. Om de drempels voor klanten weg te nemen zodat klanten in de actie modus komen. Daarbij helpt het Klimaatakkoord en vooral de uitwerking ervan.”

“We zijn hier met z’n allen al zo lang mee bezig. De lat ligt hoog, maar dat moet ook, gezien de urgentie van de klimaatcrisis. Onze branche kan dankzij innovatieve oplossingen de kosten van de energietransitie binnen de perken te houden.”

Daarmee deed Jan ook een oproep aan de minister: “Om deze grote opgave te realiseren, hebben we twee dingen hard nodig: Voldoende technici met green skills én kwalitatieve data. Ondersteun ons om werknemers bij te scholen en nieuw talent te werven. En help ons door de kwaliteit van data te vergroten en toegankelijk te maken.”

Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad

“Het is een ongekende prestatie dat met zoveel partijen het tot een breed gedragen pakket aan maatregelen is gekomen. De energietransitie is hiermee een onomkeerbaar proces geworden. Ik kijk daarom met vertrouwen uit naar de resultaten die de komende jaren bereikt zullen worden.”

Commitment van 5.000 leden Techniek Nederland

Het kabinet presenteerde het Klimaatakkoord net voor het zomerreces. Daarna kon de uitvoering starten. Daarbij is de actieve steun van zo veel mogelijk partijen van groot belang. Deze bijeenkomst was een initiatief van Techniek Nederland die met 5.000 leden nu in één keer gezamenlijk hun commitment uitspreken.

Lees het persbericht van Techniek Nederland

Lees meer over de totstandkoming van het Klimaatakkoord

De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.