• Home
  • Nieuws
  • Energie besparen zonder te investeren | ED

Energie besparen zonder te investeren | ED

ABN AMRO, OVVIA en BOM stellen samen 12 miljoen beschikbaar voor zonnedaken op Brabantse bedrijfspanden. Daarmee biedt de samenwerking volop kansen voor Brabantse ondernemers. Van Hout is verantwoordelijk voor installatie zonnepanelen volgens de LEAN-gedachte.

Alleen maar winnaars

De samenwerking zorgt voor een boost van de Brabantse bijdrage aan de reductie van CO2. Want Brabantse ondernemers voldoen aan hun wettelijke verplichtingen, zonder zelf te investeren.

In de discussie over de financiering van de klimaatdoelstellingen neemt ABN AMRO met deze investering als een van de eerste Nederlandse banken een standpunt in: investeren in zonnepanelen is mogelijk zonder dat de bank een recht van opstal eist.

OVVIA uit Veldhoven is verantwoordelijk voor de exploitatie van zonnedaken volgens het ESCo-concept. In het ESCo-concept staat het ‘pay-per-use’ principe centraal. De ESCo investeert in de aanleg en het onderhoud van installaties die nodig zijn om energie te besparen. In ruil voor deze investering betalen gebruikers een maandelijkse vergoeding, die meestal lager is dan de besparing op de energierekening. Van Hout is vaste installateur van ESCo OVVIA. Om te voldoen aan de verwachte vraag, ontwikkelde Van Hout een LEAN aanpak.

Ook Harmen de Kool, manager BOM Renewable Energy, is blij met de samenwerking. “Dit maakt de financiering van zonnedaken een stuk makkelijker financierbaar. We hopen dat we snel meer banken ervan kunnen overtuigen om hetzelfde te doen.”

Groei van 60 procent!

Jan van Hout, directeur van OVVIA, verwacht mede door de samenwerking met ABN AMRO en BOM dit jaar een groei van 60 procent te realiseren. “Veel ondernemers zijn zich er niet van bewust dat ze verplicht zijn om bij te dragen aan de reductie van CO2. De samenwerking met ABN AMRO en de BOM maakt het mogelijk om aan die wettelijke verplichting te voldoen en tegelijkertijd flink te besparen op de energierekening, zonder dat ze zelf hoeven investeren. Het is bijna te mooi om waar te zijn.”

Lees het persbericht 

Lees het artikel in het Eindhovens Dagblad:

De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.