• Home
  • Nieuws
  • BREEAM awards voor projecten Van Hout

BREEAM awards voor projecten Van Hout

Twee Nederlandse projecten waar Van Hout adviseurs en installateurs en Ovvia aan meewerkten, hebben de internationale BREEAM award gewonnen. Op dinsdag 7 maart was de prijsuitreiking van de ‘Oscars voor de meest duurzame gebouwen’ in Londen. En natuurlijk waren wij erbij!

Wereldwijd

BREEAM is een internationale methode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te meten. De methode is wereldwijd al toegepast op ruim 500.000 gebouwen in 78 verschillende landen.

Gewonnen!

Van Hout mocht het podium op met Royal Agio Cigars en TU/e. Beide bedrijven ontvingen de eerste prijs: een BREEAM-award voor meest duurzame gebouw. En bij allebei de projecten is Van Hout betrokken als adviseur en installateur.

Een eervolle vermelding ging naar Van Loon Vlees in Son. Ook dit bedrijf adviseerde Van Hout om voor een vijf-sterren ‘Outstanding’ BREEAM-certificaat te gaan.

Internationaal aanzien
In totaal waren acht Nederlandse projecten genomineerd voor de wereldwijde verkiezing in Londen. Drie ervan dus met medewerking van Van Hout en Ovvia. De spanning was duidelijk voelbaar. Want naast de award gaat het vooral om internationaal aanzien rondom dit thema.

Trots

Jan Van Hout, algemeen directeur Van Hout, is enorm trots op de BREEAM-awards. Dit is de mooiste bevestiging die we als voorloper op het gebied van duurzaamheid kunnen krijgen.

“Voor alle drie de projecten is vooruitstrevend gebouwd. De awards zijn een extra erkenning van het belang en de toegevoegde waarde van duurzaam bouwen. Duurzaamheid loont, voor nieuwbouw en voor een vijftig jaar oud gebouw zoals Atlas.”

Royal Agio Cigars

Van Hout adviseerde Royal Agio Cigars te gaan voor BREEAM Outstanding. De nieuwbouw scoort in de categorie mixed use gebouwen een “Outstanding” vijf sterrenscore. Met 90 punten staat het in de top 5 van duurzaamste gebouwen in Nederland.

Deze certificering is te danken aan gericht fiscaal advies en subsidies voor duurzame maatregelen. Zoals: 4.000 m2 aan zonnepanelen, primair gebruik van LED-verlichting in combinatie met daglichtschakeling en bewegingsmelders, warmtepompen en waterbesparende toiletten. Lees meer over BREEAM voor Royal Agio Cigars.

‘Het winnen van de BREEAM Award is de kroon op dit mooie project dat wij samen met architect Paul Goltstein, Van Hout adviseurs en installateurs en ons team hebben gerealiseerd’, reageert Koen van Hooft, COO van Royal Agio Cigars. 

Technische Universiteit Eindhoven

Er wordt nog hard gewerkt aan de bouw van Atlas, het nieuwe hoofdgebouw van de TU/e. Toch zorgt de belofte van het ontwerp al voor een internationale BREEAM-award voor meest duurzame onderwijsgebouw.

De grootschalige renovatie van het hoofdgebouw van de TU Eindhoven was kanshebber in de categorie educatie en gezondheid. Ovvia levert en exploiteert de zonnepanelen voor dit bijzondere gebouw. De TU/e ging ervandoor met de eerste prijs!

Samen leveren de PV-panelen elk jaar minimaal 500.000 kilowattuur via zonnestroom. Dit is gelijk aan de stroomproductie voor 152 huishoudens!

BREAAM awards in London

Een jury beoordeelde de inzendingen aan de hand van een casestudy. Daarbij werd gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Meer informatie over de BREEAM Awards in London is te zien via www.breeam.com/awards of lees het persbericht

Meer info over BREAAM

BREEAM (Building Research Establishement Environmental Assessment Method) is de internationale standaard om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te meten. De methode is wereldwijd al toegepast op ruim 500.000 gebouwen in 78 verschillende landen.

De BREEAM-methode toetst de aanbesteding, het ontwerp, de bouw en de exploitatie aan de hand van benchmarks. Onafhankelijke beoordelaars voeren de assessments uit. Gebouwen worden daarna gescoord in de categorieën ‘Pass, Good, Very Good, Excellent en Outstanding’.

 

De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.