• Home
  • Projectteam Herman

Projectteam Herman

De teamleden

Herman Borgmans: Projectleider
Jan Hendriks: Werkvoorbereider
Rens Cuppers: Werkvoorbereider
Miguel Bao Zhu: Tekenaar

“Ongeveer een jaar geleden is Rens vanuit een ander team bij ons team gekomen”, vertelt Herman. Rens: “Ik had nog niet eerder aan grote projecten gewerkt, dus die omschakeling was wel even wennen.” Herman: “Daarom werken Rens en ik veel samen aan projecten.”

Jan Hendriks is bij zijn vorige werkgever projectleider geweest. Hij draait sommige projecten zelfstandig en is aanwezig bij bouw overleggen. Rens ondersteunt dan weer met de engineering. Die kennis heeft hij opgedaan tijdens de HIT-opleiding die hij bijna heeft afgerond. Miguel doet voornamelijk het tekenwerk, voor ons team en voor andere projectteams. En hij wordt steeds meer betrokken bij de engineering.

Is er iemand de grappenmaker?

“Volgens mij niet één iemand”, lacht Herman. “Als we merken dat iemand het wat zwaarder heeft, is er altijd wel een collega die wat luchtigheid brengt. Dan maken we een grapje of geven we iemand juist een schouderklopje.”

Hoe staat het met het werkplezier?

Miguel: “Als de werkdruk niet zo zwaar is en ik tijd heb om met mijn collega’s te praten over hun weekenden, plannen die ze in de toekomst hebben, ervaringen uit het verleden of grappen maken over wat dan ook, dan heb ik het meeste werkplezier.”

Rens is het daar helemaal mee eens. “Alleen als we het erg druk hebben, dan merk je wel dat er wat minder tijd is voor gemakkelijke praat en humor, dan gaat het voornamelijk over de inhoud.”

Herman: “Ik begrijp wat Rens zegt, maar wanneer we voor een berg werk staan en het lukt ons als team om die berg te verzetten, dan krijg ik daar wel kick van. Dan ben ik trots op iedereen, binnen en buiten, want we hebben het samen voor elkaar gebokst. Dat is voor mij ook werkplezier.”

Hoe werken jullie samen?

Herman: ‘We werken veel met het flowboard, Lean dus. We proberen steeds meer zaken op papier te zetten, zodat het voor iedereen helder is.” Jan: “En het is waardevol dat we een detailplanning maken in Smartsheet die je dan weer kunt vertalen naar het flowboard.”

Rens: “We hebben meer overleg, hakken een project in kleine stukjes en maken een duidelijke werkverdeling. We hebben inzicht en weten waar iedereen mee bezig is. Dat geeft rust en helpt in de communicatie naar buiten toe, naar de monteurs.”

‘Het is belangrijk dat we op één lijn zitten. Dat proberen we zoveel mogelijk te bereiken door te overleggen.”

Wat wil je de komende tijd verder ontwikkelen?

“Aan die structuur moeten we blijven werken”, zegt Herman. “We hebben al grote stappen gemaakt, maar we zijn er nog niet. Je merkt wel: Hoe langer we samenwerken, hoe beter het gaat. We hebben nu vaak aan een half woord genoeg.” Jan: “Verder is het belangrijk dat we onze mensen buiten mee ontwikkelen. Zij zijn ook deel van het team en zonder deze collega’s lukt het niet.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid in jullie team?

“Bij elk project denken we na over de meest duurzame aanpak, maar de klant moet dat willen”, vertelt Rens. Jan: “We willen de klant altijd helpen met een goed advies met als doel dat hij tevreden is aan het einde van een project.”

“Het mooie aan werken bij Van Hout is dat we als bedrijf in de voorhoede van de duurzame ontwikkeling zitten.

“We hebben de ervaring en voelen ons daar gemakkelijk bij. Als de klant een nieuwe ketel wil, denken we automatisch in duurzame oplossingen: Heeft de klant deze ketel nodig of zijn er andere, duurzamere oplossingen? Dat is toch super: Werken bij een bedrijf waar verduurzaming een speerpunt is.”

Welk project vinden jullie het leukst om aan te werken?

Rens: “Ik vind het werk voor Fort Isabella heel leuk. We geven een monumentaal gebouw een nieuwe bestemming. En daar komen een boel uitdagingen bij kijken. De vroegere kazerne wordt omgebouwd naar 26 studio’s voor senioren. Omdat het gaat over wonen én zorg, zijn er een boel richtlijnen waar je aan moet voldoen. En omdat het pand zo oud is, moet je met heel veel rekening houden op het gebied van veiligheid.”

“Ik vind Delta Electronics een heel mooi project”, zegt Herman. “Het is echt een uitdagend project en aan alles wordt gedacht. We hebben te maken met veel verschillende partijen, dus communicatie is dan heel belangrijk. We zitten nu in de afrondingsfase en als je dan de techniek ziet: een dak vol zonnepanelen, LBK met warmtewiel, een 4-pijps warmtepomp, geavanceerde regeltechniek, geen gasaansluiting en meer koeling dan verwarming door de thermische schil… tja, dan ben ik wel trots. Dat we op deze manier samenwerken om de wereld een beetje beter achter te laten. En dat geeft een goed gevoel.”

Jan vat het mooi samen: “Elk project heeft zijn eigen kanten. Voor mij zijn de leukste projecten degene waarbij je een goede relatie met de klant kan opbouwen. Dat heeft als voordeel dat de klant jou ook weer weet te vinden voor nieuwe werkzaamheden.”

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.