• Home
  • Nieuws
  • Zeer energiezuinige renovaties utiliteitsgebouwen [download]

Zeer energiezuinige renovaties utiliteitsgebouwen [download]

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) publiceert de 25 meest energiezuinige renovatieprojecten in de utiliteitsbouw. Van Hout en Ovvia werkten mee aan efficiënte installatietechnische ingrepen voor De Witte Dame in Eindhoven.

Case De Witte Dame

Efficiënte installatietechnische ingrepen zorgen dat een markant monumentaal gebouw energielabel A realiseert. De Witte Dame bevindt zich in het centrum van Eindhoven. In 1931 is het gebouwd als gloeilampenfabriek van Philips. Nadat het gebouw een tijd had leeggestaan, is het eind jaren 90 in gebruik genomen als multifunctioneel gebouw.

In 2014 het gebouw een nieuwe eigenaar gekregen, die het pand commercieel is gaan exploiteren. Een nieuwe huurder voor het gebouw, was de Design Academy van de Fontys Hogeschool. Deze huurder wilde dat de lesruimtes voldoen aan de eisen voor frisse scholen. Omdat dit met de bestaande installaties niet kon worden gerealiseerd, was renovatie van de installaties noodzakelijk.

Zowel vanuit de interne doelstellingen van de nieuwe eigenaar als uit commercieel oogpunt, was verduurzaming van het gebouw en verbetering van het binnenklimaat gewenst. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met ESCo (Energy Service Company) OVVIA.

Bouwkundig was het gebouw eind jaren 90 al flink verbeterd. Tijdens de laatste renovatie in 2015, is het gebouw installatietechnisch weer volledig gemoderniseerd door Van Hout adviseurs en installateurs. Er is onder andere een vraaggestuurd gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning gerealiseerd. Daarnaast is een luchtwarmtepomp toegepast voor warmte- en koudeopwekking, met gebruik van stadsverwarming voor perioden met een piekbelasting.

Download de whitepaper ‘zeer energiezuinige renovaties utiliteitsgebouwen’ met op pagina 11 de case Witte Dame Eindhoven.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.