• Home
  • Nieuws
  • Vanaf januari 2017 is er 6 miljoen euro sportsubsidie beschikbaar

Vanaf januari 2017 is er 6 miljoen euro sportsubsidie beschikbaar

Dat er nog veel te winnen is op het gebied van energiebesparing bij sportclubs, ziet de Nederlandse overheid ook. Daarom is er de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Sportverenigingen en -stichtingen kunnen (met hulp) investeren in energiebesparing en toepassing van duurzame energie voor hun sportaccommodaties.

Investering betalen uit besparing op energiekosten

De subsidie vergoedt een deel van de kosten voor de aanschaf van installaties. Dat percentage kan oplopen tot 30%. Laat u eerst een energieadvies opstellen door Van Hout, dan ontvangt u een extra bedrag. Daarnaast is er ruimte voor aanvraag van een lening bij Stichting Waarborgfonds Sport om de investering te doen. In veel gevallen kan de investering worden terugbetaald uit de jaarlijkse besparing op energiekosten.

Hulp bij complexe aanvraag

Op 2 januari 2017 om 9.00 uur opent het loket voor aanvragen en het sluit weer op 31 december om 17.00 uur. Wel of niet verkrijgen van de subsidie is afhankelijk van een goede aanvraag. De regeling is vrij complex. Er wordt nogal wat van u gevraagd. Van Hout helpt u daarbij. Samen zoeken we naar de meest kansrijke duurzame oplossingen. Deze verwerken we in een juiste, complete aanvraag.

Heeft u vragen over de EDS regeling? Wilt u weten hoeveel energie uw vereniging kan besparen en welke techniek daar het beste bij past? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag van de subsidie? Onze adviseurs helpen u graag. Neem contact met ons op.

Tip

De aanvraag voor de subsidieregeling EDS gaat digitaal via mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u eHerkenning met niveau 1 nodig. De aanvraag van een eHerkenning duurt ongeveer 7 werkdagen. Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van de subsidie op de RVO website.
Stappenplan online aanvragen EDS

image-4403684

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.