• Home
  • Nieuws
  • Schoolgebouwen nog steeds ondermaats

Schoolgebouwen nog steeds ondermaats

Al een aantal jaar staat de problematische toestand van schoolgebouwen op de maatschappelijke agenda. De slechte toestand van gebouwen maakt dat leerlingen en leerkrachten zich moeilijker kunnen concentreren en vaker ademhalingsproblemen hebben. Ook scoort het algeheel welbevinden te laag.

Bouwend Nederland

Nu roept Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland op tot snelle verbetering. Onder andere door de regeling van het Kabinet om vanaf 1 januari 2015 per jaar 256 miljoen euro over te hevelen naar schoolbesturen. Dan worden zij verantwoordelijk voor de binnenkant én de buitenkant van de gebouwen.

“”Met die miljoenen uit Den Haag kunnen heel veel scholen een flinke verbeterslag maken. En dat is hard nodig”, benadrukt Verhagen. “Moeilijk is het niet. De onderwijsbesturen kunnen hun panden met een aantal simpele ingrepen aanzienlijk gezonder, energiezuiniger en comfortabeler laten maken.”

Onderzoek staat schoolgebouwen

Bouwend Nederland heeft in 2013 onderzoek laten doen naar de kwaliteit van schoolgebouwen. “Ons land telt ongeveer 10.000 schoolgebouwen, waarvan 8.000 voor primair onderwijs. De gemiddelde leeftijd van de gebouwen ligt op veertig jaar, terwijl er nauwelijks nieuwe scholen gebouwd worden’, somt Verhagen op. “Ook blijkt dat 75% van de scholen een energielabel heeft van hooguit C, maar vaak zelfs nog veel lager, rond F. Eén op de 4 heeft zelfs het allerlaagste G-label. Dat kost per school duizenden euro’s per jaar aan onnodige stookkosten. In het onderwijs kan dat geld beter besteed worden, lijkt me.”

Bron Bouwend Nederland

Van Hout kent de beste oplossingen voor het onderwijs

Van Hout heeft veel ervaring in het effectief opwaarderen van vastgoed voor het onderwijs. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Van Hout voor uw schoolgebouwen kan bieden? Wij leggen u graag uit hoe Van Hout voor u het hoogste rendement kan behalen. Neem contact op met Van Hout.

Of laat u inspireren door de referentie over 9 basisscholen in Veldhoven waar Van Hout het vastgoed heeft verbeterd.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.