• Home
  • Nieuws
  • Rijksmonument De Witte Dame weer goed in haar vel

Rijksmonument De Witte Dame weer goed in haar vel

“Staal, stenen, cement, ramen. Met deze materialen en meer kwam ik lang, lang geleden tot stand. Duizenden arbeiders schiepen licht onder mijn hoede, miljoenen gloeilampen verspreiden zich vanuit mij over de wereld. Energie, dat was er in overvloed. Dus wat er via ramen, kieren en wanden vervloog, dat deerde niet.

Gedurende tientallen jaren kwam de stad om mij heen tot wasdom. Mijn elegante voorkomen was mijn geluk. De stad wilde mij niet kwijt, dus mocht ik op de lijst van uitverkorenen. En werd mijn kracht in alle pracht gerestaureerd. Maar waar ooit arbeiders de dienst uitmaakten, huizen nu onder andere de knappe koppen van de toekomst. En waar vroeger de energierekening ongegeneerd werd verrekend met de torenhoge winsten,  dient deze nu op verantwoorde wijze te worden gereduceerd.

Van Hout heeft mij nieuw elan gegeven. Niet op het blote oog, maar op papier. Want terwijl ik de charme en grandeur van de goede oude tijd belichaam, kan ik mij weer meten met de modernste gebouwen van nu.”

 

De Witte Dame / sinds 1 oktober 2014 voorzien is van Energielabel A
Lees hier de case van De Witte Dame

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.