Duurzaam is altijd voordeliger

Een interview met Jan van Hout in Joanknecht magazine

Twee keer per jaar brengt Joanknecht het magazine ‘Samen maken we de toekomst’ uit voor relaties. Het magazine staat ook op de website. Joanknecht is een gewaardeerde klant van Van Hout.

Grote uitdagingen

Op het vlak van verduurzaming valt er nog veel te winnen en dat moet ook, want de regels vanuit de overheid worden steeds strenger. Zo moeten kantoren minimaal een energielabel C hebben over uiterlijk anderhalf jaar. “En alle gebouwen moeten binnen dertig jaar naar een nieuwbouwniveau, dat is een majeure opgave. Tegelijkertijd moeten straks alle platte daken boven een x-aantal vierkante meter vol liggen met zonnepanelen. Dat zijn hele grote uitdagingen.”

Niet achterover leunen

Nog niet iedere ondernemer staat te springen om te vergroenen. “En dat is maar goed ook,” zegt Jan lachend met een knipoog. “Anders hebben we het veel te druk! Maar voor de ondernemers geldt dat ze eigenlijk niet achterover kunnen leunen. Voor degenen die zeggen ‘klimaat is mijn probleem niet’ stapelen de risico’s zich op. Je kunt denken dat je vandaag een leuk kantoor met een C-label hebt, maar wie straks echt gaan mopperen zijn de banken. Je vormt namelijk een risico als je vandaag niet verduurzaamt met je gebouw. Krijg je dan nog een financiering? Wat als dat alleen maar strakker wordt qua regels? Heb je dan een plan hoe je gaat verduurzamen?”

Eisen van (over)morgen

“Ons credo is: duurzaam is altijd voordeliger dan conventioneel doorgaan. We beloven dat en maken het ook waar. Het is aan de ondernemer om daar hulp bij te zoeken.” Joanknecht maakte dankbaar gebruik van de verhuizing om een gezonde en duurzame werkomgeving te creëren in het nieuwe pand. Van Hout verzorgde daarbij de installaties. “Bij Joanknecht was al goed nagedacht over verduurzaming. Maar kies je voor de eisen van morgen of van overmorgen? We adviseerden bij het maken van die keuze.”

Een duidelijk verhaal

“We hebben een ontzettend duidelijk verhaal over wat voor ons duurzaamheid en vergroening betekent. Daar waar bij Van Hout de nadruk ligt op installaties, wordt bij Ovvia breder gekeken naar integraal verduurzamen van vastgoed waarbij het gaat over gebouwen en systemen. “In de plannen die we maken met Ovvia zijn installaties een onderdeel van de oplossing.”

“We maken voor onze opdrachtgevers eerst een routekaart met ‘waar sta je vandaag met je gebouw?’ en vertellen je wat de ijkpunten zijn qua regelgeving en eisen. Hoe kun je naar bepaalde doelen toe werken, wat kost dat, wat levert het op? We ontzorgen klanten doordat wij voor hen investeren. Zij hebben op deze manier geen hoge kosten, maar krijgen toch onze diensten geleverd. Hoe veilig wil je het hebben?”

Lees het hele artikel in Joanknecht magazine op pagina’s 29 en 30

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.