• Home
  • Nieuws
  • Samen veilig doorwerken - protocol rondom corona

Samen veilig doorwerken – protocol rondom corona

Omdat we met liefde ons vak uitoefenen, 
maar dat wel op een veilige manier willen doen. 

Daarom volgen wij het protocol Samen veilig doorwerken. Het Rijk en de bouw- en technieksector hebben dit protocol vastgesteld om ervoor te zorgen dat het werk niet stil komt te liggen. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties.  

Het protocol biedt een handreiking voor werkgevers en werknemers over hoe er op een veilige manier doorgewerkt kan worden, op de werkvloer en op locatie. Dit is belangrijk omdat duidelijkheid de basis vormt voor veilig werken. En dat zorgt weer voor continuïteit in de bouwproductie en het behoud van werkgelegenheid.

Gedragsregels over veilig werken op locaties

De gedragsregels worden actief naar onze eigen medewerkers, klanten, leveranciers en onderaannemers gecommuniceerd.

Onze medewerkers gaan zoveel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats, gebruiken mondkapjes en spatschermen, werken alleen of in kleine vaste teams op vaste locaties, houden 1,5 meter afstand ook bij overleg en eten in een bouwkeet en spreken elkaar aan als 1,5 meter afstand houden niet lukt.

Voor werkzaamheden in huizen van bijvoorbeeld zorginstellingen is het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven, zij niet verkouden of ziek zijn en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Intensief overleg

We vinden dat alles op alles gezet moet worden gezet om te voorkomen dat onze sector stilvalt. Daarom blijven we intensief overleggen met alle betrokkenen om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk doorgewerkt kan worden zonder de gezondheid van onze werknemers in gevaar te brengen.

Naast het door laten gaan van lopende projecten is de vergunningverlening essentieel. We vragen daarom provincies en gemeenten om door te blijven gaan met vergunningverlening zodat ons werk aan de verduurzamingsopgave doorgaat. Ook overleggen we of renovatie- onderhoudswerkzaamheden naar voren gehaald kunnen worden.

Het protocol Samen veilig doorwerken wordt ondersteund door: Aedes, AFNL-NOA, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, NEPROM, OnderhoudNL, Techniek Nederland en Woonbond.

Op onderstaande poster staan de belangrijkste maatregelen genoemd. 

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.