Klimaatakkoord: de highlights

Jan van Hout: ‘Met dit Klimaatakkoord kan de verduurzaming van Nederland beginnen!’

Duurzame technologie gaat een sleutelrol spelen bij het op grote schaal energiezuinig maken van woningen en gebouwen. Die conclusie trekt Van Hout uit de hoofdlijnen van het Klimaatakkoord. We zijn enthousiast over de plannen. De subsidie voor gebouwgebonden financiering en een verschuiving in de energiebelasting maken verduurzaming nog aantrekkelijker. De belangrijkste afspraken op een rij:

  • Duidelijkheid over CO2-neutrale gebouwde omgeving. Een CO2-neutrale gebouwde omgeving in 2050 is geen utopie, het kan echt. Wij zijn blij met de afspraak dat gemeenten in 2021 duidelijk maken of en wanneer een wijk van het gas af gaat en wat de alternatieve bron voor verwarming wordt.’
  • Aardgasloos betekent niet gasloos. Het Klimaatakkoord schrijft het huidige aardgasnetwerk nog niet af. Daarmee blijft de mogelijkheid open in de toekomst gebruik te maken van duurzaam gas. Het huidige gasnetwerk is daarvoor uitermate geschikt. In het akkoord is opgenomen dat er demonstratieprojecten komen voor duurzaam gas en waterstof. We verwachten juist dat dit een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de energietransitie.
  • Gas wordt duurder, elektra goedkoper. De belasting op gas gaat vanaf 2020 stapsgewijs omhoog, terwijl de elektriciteitsbelasting omlaag gaat. Daarnaast zijn in het akkoord afspraken opgenomen over de invoering van een financiering die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan de eigenaar. De kosten van de lening mogen niet hoger worden dan wat de verlaging van de energierekening oplevert.
  • Kostprijs duurzame warmtetechnieken omlaag. De aardgasgestookte cv-ketel verdwijnt. De combinatie van duurzame techniek en een cv-ketel kan de CO2-uitstoot met de helft reduceren. Met name warmtepompen en zonneboilers worden daardoor nog aantrekkelijker.
  • Blijvend innoveren. Innovatie speelt een cruciale rol in het Klimaatakkoord. Van Hout blijft ook de komende jaren veel aandacht besteden aan stillere en meer compacte warmtepompen, mogelijkheden voor compacte warmte-opslag en het verlagen van de kostprijs van duurzame verwarmingssystemen.

De planning is dat bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties de maatregelen nog dit jaar uitwerken en ondertekenen.

Lees de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het Klimaatakkoord

Van Hout: voor energiebesparing anno nu

De maatregelen voor energiebesparing zijn relatief eenvoudig. Van Hout denkt na over slimme energiemeters, verwarming, ventilatie, koeling, isolatie, glas en verlichting. We bieden proactief energiebeheer voor meer rendement. Daar durven we garanties op te geven. Wij ontzorgen, u houdt de regie en samen bereiken we meer rendement tegen minder kosten. Zo maken we samen met u de stap op weg naar een duurzamer, goedkoper en comfortabeler gebouw.

Bent u benieuwd naar de energiebesparing die Van Hout voor uw gebouwen kan realiseren? Neem contact op met Van Hout voor meer informatie, of vraag een Rendementsscan aan.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.