• Home
  • Nieuws
  • Jan van Hout 24 september spreker op de Onderwijsvastgoed Dag 2015

Jan van Hout 24 september spreker op de Onderwijsvastgoed Dag 2015

Naar een toekomstbestendige school

Voor optimale leerprestaties is een gezond binnenklimaat nodig. Een toekomstbestendig schoolgebouw moet daarbij ook duurzaam, veilig en flexibel zijn zonder dat het onderwijsbudget belast wordt door hoge exploitatielasten of een ondoordacht meerjaren onderhoudsplan. Op de Onderwijsvastgoed Dag 2015 komen stappen aan bod om tot zo’n toekomstbestendige school te komen. Wat is nodig en wat niet? Hoe hebben andere scholen het aangepakt en met welke resultaten? Welke mogelijkheden zijn er voor de financiering?

Doel op de Onderwijsvastgoed Dag 2015

Jan van Hout wil de volgende boodschap die dag heel helder bij de bezoekers overbrengen:

“De luchtkwaliteit van varkensstallen is in bijna alle gevallen nog beter dan die op scholen. Het energieverbruik op scholen kan vaak flink omlaag en de kwaliteit van het binnenmilieu moet flink omhoog. In 80 procent van de klaslokalen is het CO2-gehalte veel te hoog. Verduurzaming van scholen is noodzakelijk, maar blijft vaak steken in ambities. Maar als je het financieel slim aanpakt, kan verduurzaming gerealiseerd worden zonder zware aanslag op de schoolfinanciën.”

Een duurzame school zonder voorinvestering

Kiest u voor een ESCo, dan hoeft u niet te kiezen tussen een investering in zonnepanelen of een investering in uw leerlingen. OVVIA, de zusteronderneming van Van Hout adviseurs en installateurs, financiert de meerinvestering in duurzaamheid. Zij zorgen voor een gegarandeerde energiebesparing op basis van een energieprestatiecontract waarmee de investering zichzelf vervolgens terug betaalt. Zo is een ESCo een middel om duurzaamheidsdoelstellingen die individueel niet haalbaar zijn, wel te bereiken. En kunt u zich richten op het allerbelangrijkste doel: uw leerlingen.

OVVIA en frisse scholen

Wij werken al jarenlang in de voorhoede van ESCo’s en verduurzaming van maatschappelijk vastgoed zoals schoolgebouwen. Door verder te kijken en breder te denken, is de ESCo OVVIA ontstaan. Het pad lag er al, we hebben alleen een slimme manier gevonden om obstakels te omzeilen. Graag lichten we een tipje van de sluier op hoe u kiest voor een beter binnenklimaat tegen lagere energiekosten. Deels door gebruik te maken van onze ervaring met 8 primaire basisscholen in de Gemeente Veldhoven: OVVIA bedacht een manier om door middel van een ESCo-constructie de luchtkwaliteit in het Veldhovens primair onderwijs op duurzame wijze te verbeteren. Van Hout adviseurs en installateurs voorzag in alle installaties.

Gastspreker

Jan van Hout, directeur OVVIA en Van Hout adviseurs en installateurs

Datum en plaats

24 september 2015
Locatie: Kasteel de Schaffelaar te Barneveld
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

Voor wie

Voor toezichthouders/schoolbesturen, directie en staf van schoolorganisaties, verantwoordelijken bij gemeenten voor scholen en anderen die zich in het dagelijks werk bezighouden met onderwijsvastgoed.

Programma

Het volledige Programma Onderwijsvastgoeddag 2015.

Investering

€ 295,= excl. BTW en inclusief koffie/thee, lunch en netwerkborrel.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de website van de Onderwijsvastgoed Dag 2015.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.