• Home
  • Nieuws
  • Vernieuwde ‘groenregeling’ biedt meer mogelijkheden voor financiering van duurzame projecten

Vernieuwde ‘groenregeling’ biedt meer mogelijkheden voor financiering van duurzame projecten

De groenregeling, ofwel de Regeling groenprojecten is verruimd. Aanvragers van een Groenverklaring vragen gemakkelijker financiering aan voor duurzame nieuwbouw of renovatie.

Koen van Heeswijk, directeur Van Hout: “Via de groenregeling kan de aanvrager een aantrekkelijke financiering met één van de Nederlandse Groenbanken regelen. Gemiddeld ligt deze financiering vijf(!) rentepunten lager dan een conventionele financiering. Hoe duurzamer het gebouw, hoe meer financiering u kunt krijgen. Een tweede voordeel is dat u via de groenregeling in aanmerking komt voor de MIA.”

Ondernemers kunnen via de MIA tot 27 procent van de investeringskosten op een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel aftrekken van de fiscale winst.

Groenverklaring

De groenregeling bestaat sinds 2016, maar is nu vereenvoudigd. Om in aanmerking te komen voor een groenfinanciering heeft de investerende ondernemer een Groenverklaring nodig. In plaats van acht eisen zijn er nu vier eisen waar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op toetst.

Nieuwbouw én renovatie

Naast meer toegankelijke toetsingscriteria, zijn ook de categorieën uitgebreid. De groenregeling geldt voor nieuwbouw en renovatie. Naast energie neutrale gebouwen komen ook bedrijfsgebouwen en Rijksmonumenten in aanmerking voor groene financiering.

Duurzaam investeren = kosten besparen

Groen financieren levert (belasting)voordeel op. Van Hout weet exact welke projecten in aanmerking komen en regelt de aanvraag van de Groenverklaring en de aanvraag van de MIA. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Van Hout.

 

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.